Antena 3 CNN Externe Vicepreşedintele sirian, vizat de speculaţii că ar urma să fugă din ţară, a apărut în public şi a dezminţit zvonurile

Vicepreşedintele sirian, vizat de speculaţii că ar urma să fugă din ţară, a apărut în public şi a dezminţit zvonurile

Vicepreşedintele sirian, vizat de speculaţii că ar urma să fugă din ţară, a apărut în public şi a dezminţit zvonurile
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
26 Aug 2012   •   15:13

Vicepreşedintele sirian Farouk al-Sharaa, vizat de speculaţii intense cu privire la o tentativă de abandonare a regimului şi fugă din ţară, a apărut duminică în public, pentru prima dată după mai multe luni, relatează AFP.
   
El şi-a făcut apariţia în public cu puţin înainte de o întâlnire prevăzută la Damasc cu Alaeddin Boroujerdi, preşedintele Comisiei parlamentare iraniene pentru Politică Externă, a cărui ţară este principalul aliat regional al regimului preşedintelui Bashar al-Assad.

Situaţia lui al-Sharaa face obiectul unor speculaţii intense după ce opoziţia a anunţat, la 18 august, că acesta a încercat să se despartă de regim şi să fugă din ţară, informaţie dezminţită imediat de către presa oficială, care cita un comunicat al Biroului vicepreşedintelui.
   
Până duminică, vicepreşedintele sirian nu a apărut, totuşi, nici la televiziune şi nici în public.
   
Agenţia siriană oficială Sana a anunţat sâmbătă că un e-mail fals a fost trimis în numele său, anunţând destituirea lui al-Sharaa.
   
Un fost adjunct al ministrului sirian al Petrolului, Abdo Hussameddin, care a fugit din ţară în martie, a declarat că vicepreşedintele se afla "de ceva timp sub arest la domiciliu".
   
Rebeli din cadrul Armatei Siriene Libere (ASL) au anunţat, de asemenea, o "tentativă de fugă" care "s-a soldat cu un eşec".
   
Farouk al-Sharaa, cel mai vizibil politician sunnit în cadrul puterii alawite (o ramură a şiismului), este un om de încredere al regimului lui Bashar al-Assad şi a fost, timp de 15 ani, şeful diplomaţiei siriene, după care a devenit vicepreşedinte în 2006.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close