Antena 3 CNN International News A murit actorul Charles Grodin, cunoscut pentru rolurile din "The Heartbreak Kid" şi "Beethoven"

A murit actorul Charles Grodin, cunoscut pentru rolurile din "The Heartbreak Kid" şi "Beethoven"

Cunoscut pentru rolurile din „Midnight Run”, „The Heartbreak Kid” şi „Beethoven”, actorul american Charles Grodin a murit la vârsta de 86 de ani, răpus fiind de cancer.

A murit actorul Charles Grodin, cunoscut pentru rolurile din "The Heartbreak Kid" şi "Beethoven"
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    19 Mai 2021   •   16:32

Grodin a murit pe 18 mai, în casa lui din Wilton (Connecticut).Fiul lui, Nicholas, a declarat că el suferea de cancer.

Charles Grodin a fost o figură populară în comediile de la Hollywood şi în talk-show-urile americane.

Pentru rolul din „The Heartbreak Kid” (1972), actorul a primit o nominalizare la Globurile de Aur. Ulterior, la Valladolid International Film Festival din 1988, Charles Grodin a fost răsplătit pentru rolul din comedia de acţiune „Midnight Run”, în care a jucat alături de Robert De Niro.

Unul dintre cele mai cunoscute roluri ale sale rămâne cel din comedia „Beethoven” (1992)

Steve Martin, un alt veteran al comediei, a deplâns dispariția lui Grodin, numindu-l „unul dintre cei mai amuzanți oameni pe care i-a întâlnit vreodată”.

Născut în Pittsburgh (Pennsylvania), Grodin a renunţat la studiile de la Universitatea din Miami pentru a deveni actor.

În anii 1960, a început să joace pe Broadway, iar la scurt timp a făcut trecerea la televiziune şi film. A avut un rol mic în „Rosemary's Baby” (1968) al lui Roman Polanski, iar în anii 1970 cariera lui a demarat. A jucat în filme precum „Catch-22” şi „The Heartbreak Kid”, care i-au consolidat statutul de actor de comedie.

Pentru rolul din „The Heartbreak Kid”, a primit o nominalizare la Globurile de Aur pentru cel mai bun actor.

Faptul că nu a câştigat nu l-a demoralizat.

„Nu mă plâng vreodată de ceva, pentru că sunt conştient de ce se întâmplă în jurul meu şi sunt conştient şi de faptul că sunt mulţi oameni foarte talentaţi care nici măcar nu au un loc de muncă în industria spectacolului. Dar asta pentru că nu pot suporta respingerea, iar eu pot şi sunt obişnuit cu ea”.

Grodin a fost recompensat la Valladolid International Film Festival din 1988 pentru rolul din comedia de acţiune „Midnight Run”, în care a jucat alături de Robert De Niro.

El a mai primit un Emmy din postura de co-scenarist al unui program TV special cu Paul Simon din 1977. A găzduit propriul show în 1990 şi a apărut frecvent la emisiunile lui Johnny Carson, David Letterman şi Jay Leno.

×
Subiecte în articol: actor Hollywood deces bolnav de cancer
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close