Antena 3 CNN International News Japonezii au ieşit în stradă şi cer anularea Jocurilor Olimpice

Japonezii au ieşit în stradă şi cer anularea Jocurilor Olimpice

Aproximativ 30 de protestatari s-au adunat cu pancarte şi au scandat împotriva susţinerii jocurilor olimpice într-o gară din Tokyo.

Japonezii au ieşit în stradă şi cer anularea Jocurilor Olimpice
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    19 Mai 2021   •   11:05

Aceştia au reacţionat după ce preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, Thomas Bach, şi-a anulat vizita în Japonia deoarece cazurile de infectări cu COVID s-au înmulţit.

Sondajul din cotidianului Asahi Shimbun a constatat că 43% dintre respondenţi doresc anularea Jocurilor, iar 40% doresc o amânare suplimentară.

De luni de zile, sondajele au descoperit că majoritatea populaţiei din Japonia se opune organizării Jocurilor în această vară. Un sondaj separat publicat duminică de Kyodo a arătat că 59,7% dintre respondenţi doresc anularea. Acest sondaj nu a inclus ca variantă de răspuns o amânare.

Organizatorii olimpiadei declară că măsurile dure antivirus, inclusiv testarea regulată a sportivilor şi interzicerea participării fanilor din alte ţări, vor menţine Jocurile în siguranţă. Sondajul Kyodo a constatat că 87,7% dintre respondenţi îşi fac griji că un flux de sportivi şi membri ai personalului din străinătate ar putea răspândi virusul.

Hiroshi Mikitani, CEO-ul celei mai mari companii japoneze de comerţ electronic, Rakuten, a declarat că ar fi o "misiune sinucigaşă" pentru Japonia să găzduiasca  Jocurile Olimpice din aceasta vară.

CEO-ul îşi declara îngrijorarea privind riscurile pe care le presupune acest eveniment, în contextul pandemiei actuale.

Mikitani a spus că a încercat să convingă guvernul să anuleze jocurile de la Tokyo, care sunt programate să înceapa pe 23 iulie. Totodată, a spus că acordă guvernului japonez nota 2 din 10 în privinţa modului în care a gestionat criza sanitară.

"Este periculos să găzduieşti acest mare eveniment. Riscul e prea mare", a spus CEO-ul japonez.

×
Subiecte în articol: japonia Jocuri Olimpice protest COVID-19
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close