Antena 3 CNN International News Rușii au atacat Kievul cu drone kamikaze la primele ore ale dimineţii | Primele victime confirmate

Rușii au atacat Kievul cu drone kamikaze la primele ore ale dimineţii | Primele victime confirmate

Rusia a atacat Kievul cu drone kamikaze, luni dimineață.

Rușii au atacat Kievul cu drone kamikaze la primele ore ale dimineţii | Primele victime confirmate
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    17 Oct 2022   •   08:21

Informația a fost confirmată de mai mulți oficiali ucraineni iar pe rețelele de socializare au început să apară imagini cu explozii provocate de atacul rusesc.

Update: Trei civili uciși în Kiev, inclusiv o femeie însărcinată, în urma atacului rusesc cu drone

Vitali Kliciko a anunțat că bilanțul morților a sporit la trei persoane. Între acestea, un cuplu care aștepta un copil. Potrivit primarului din Kiev, femeia ucisă era însărcinată în șase luni.

Update: Cel puțin o persoană a fost ucisă după atacul cu drone din Kiev

Primarul Kievului a confirmat luni, în jurul prânzului, prima victimă umană după atacul masiv cu drone lansat luni dimineață de ruși asupra Ucrainei.

"Cadavrul unei femei a fost scos de sub dărâmăturile imobilului din cartierul Șevcenkivsky, unde a avut loc o explozie în urma unui atac cu dronă. O altă persoană este sub moloz ", a precizat Vitali Kliciko.

El a adăugat că trei persoane rănite în urma atacului au fost spitalizate.

Update: Persoane salvate de sub dărâmături după atacul de luni dimineață, din Kiev

18 persoane au fost salvate de sub dărâmături în timp ce alte două erau încă blocate sub resturile de clădire, la locul unui atac cu dronă în capitala ucraineană, potrivit unei situații valabile în jurul orei 10.

Informații transmise anterior de autorități au semnalat cel puțin patru explozii la sol.

Update: A încetat alarma aeriană la Kiev

Alarma de atac aerian pentru Kiev și regiunile învecinate a încetat la ora locală 09:38, ceea ce arată că atacul rusesc asupra capitalei ucrainene s-a întins pe aproape 3 ore.

Cel puțin patru drone kamikaze au lovit Kievul iar printre țintele lor s-a numărat și o clădire rezidențială.

Știrea inițială

"Rușii cred că îi va ajuta, dar aceste acțiuni trădează disperare", a declarat Andriy Yermak, șeful de cabinet al președintelui ucrainean, într-un comunicat.

 "Avem nevoie de mai multe mijloace de apărare aeriană cât mai curând posibil. Nu e timp de amânări. Avem nevoie de mai multe arme pentru a proteja cerul și a distruge inamicul", a continuat el.

Într-un mesaj separat pe Telegram, primarul Kievului, Vitali Klitciko, a precizat că atacul cu drone a provocat un incendiu într-o clădire.

Zona vizată este în districtul Șevcenkivsky.

"Pompierii acționează la fața locului. Unele clădiri rezidențiale au fost avariate. Medicii intervin", a transmis el.

Potrivit corespondenților CNN în capitala ucraineană, cel puțin trei explozii s-au auzit, luni, în Kiv în jurul orei locale 6:45.

La ora publicării acestei știri nu era disponibil un bilanț al eventualelor victime.

Atacul început de dimineață a continuat pe parcursul orelor următoare, pe fondul sonor al sirenelor de alarmă antiaeriană.

Anton Gherașcenko, un consilier al ministrului ucrainean de interne, a menționat pe Telegram "atacuri continue" cu drone care se apropie de KIev dinspre sud și est.

El a arătat că unul dintre atacurile asupra Kievului a lovit în apropierea gării principale și a cerut populației să rămână în adăposturi.

Foto: intervenție a salvatorilor la locul unui atac cu dronă kamikaze în Kiev, 17 octombrie 2022

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close