Antena 3 CNN International News Separatiștii din Donețk anunță că au intrat în Bahmut și Soledar și au înconjurat orașul Avdiivka | Ce soartă le-au pregătit soldaților ucraineni

Separatiștii din Donețk anunță că au intrat în Bahmut și Soledar și au înconjurat orașul Avdiivka | Ce soartă le-au pregătit soldaților ucraineni

Forțele separatiste pro-ruse anunță că au intrat în orașele Soledar și Bahmut din regiunea Donețk.

Separatiștii din Donețk anunță că au intrat în Bahmut și Soledar și au înconjurat orașul Avdiivka | Ce soartă le-au pregătit soldaților ucraineni
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    10 Aug 2022   •   22:48

"În momentul de față, în Soledar și Artemivsk/Bahmut, am trecut de bariera orașului în zona industrială, unde se desfășoară luptele", a declarat Eduard Basurin (foto), purtătorul de cuvânt al milițiilor din așa-numita Republică Populare Donețk.

Potrivit acestuia, milițiile separatiștilor ar fi înconjurat orașul Avdiivka și ar fi preluat controlul în alte două localități, Piski și Marinka.

"Nimeni nu intră în Avdiivka și în acest moment nimeni nu o va face. Va fi înconjurat (complet), pentru că forțele noastre au făcut progrese la nord de această așezare, pentru a o înconjura ulterior.

Soldații ucraineni care rămân în oraș vor fi capturați sau vor muri. Alegerea le aparține", a concluzionat Basurin.

Kievul susține că a respins atacuri ale rușilor în apropiere de Bahmut și Avdiivka

Mai devreme în cursul zilei de miercuri, forțele ucrainene au declarat că au respins atacurile rusești în apropiere de Bahmut și Avdiivka.

De asemenea, inamicul a fost respins în apropierea orașului Harkov, potrivit unei actualizări de miercuri seară a Statului Major al armatei ucrainene.

Cel puțin șapte persoane au fost ucise în urma bombardamentelor puternice ale forțelor ruse asupra orașului Bahmut din regiunea Donețk, a anunțat, tot miercuri, procuratura regională într-o postare pe Facebook.

Potrivit sursei citate, alte șase persoane au fost rănite de minele terestre sau au suferit răni provocate de schije.

Reprezentanții Kievului acuză Rusia că a lovit ținte civile folosind rachete sol-aer Uragan.

×
Subiecte în articol: Bahmut Soledar Avdiivka Eduard Basurin
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close