Antena 3 CNN International News WhatsApp dă în judecată guvernul din India

WhatsApp dă în judecată guvernul din India

WhatsApp a depus o plângere legală în Delhi împotriva guvernului indian şi caută să blocheze reglementări ce intră în vigoare miercuri, despre care experţii spun că vor obliga unitatea Facebook să încalce protecţiile de confidenţialitate.

WhatsApp dă în judecată guvernul din India
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    26 Mai 2021   •   19:03

Prin acest proces este cerut Curţii Supreme din Delhi să declare că una dintre noile reglementări reprezintă o încălcare a drepturilor la confidenţialitate în Constituţia Indiei, având în vedere că prevede ca firmele social media să identifice „primul emitent de informaţie” când autorităţile o cer.

Având în vedere că legea cere WhatsApp să demaşte doar oamenii acuzaţi de ilegalităţi, compania spune că nu poate face asta în practică. Deoarece mesajele sunt criptate complet, pentru a respecta legea, WhatsApp a precizat că ar trebui să le decodifice şi în cazul receptorilor, şi al iniţiatorilor mesajelor.

Un purtător de cuvânt al WhatsApp a refuzat să comenteze. Un oficial guvernamental a declarat că WhatsApp ar putea găsi o modalitate de a urmări inițiatorii dezinformării, o atitudine de lungă durată a guvernului prim-ministrului Narendra Modi și că, companiei nu i se cerea să rupă criptarea. Ministerul tehnologiei din India nu a răspuns unei cereri de comentarii.

Procesul escaladează o luptă tot mai mare între guvernul Modi și giganții tehnologici, inclusiv Facebook, Google parent Alphabet și Twitter pe una dintre piețele lor cheie de creștere la nivel mondial.

Tensiunile au crescut după o vizită a poliției la birourile Twitter la începutul acestei săptămâni. Serviciul de microblogging a etichetat postările unui purtător de cuvânt al partidului dominant și al altor persoane ca fiind „conținut media manipulat”, spunând că este inclus conținutul falsificat.

Guvernul a presat, de asemenea, companiile tehnologice pentru a elimina nu numai ceea ce a descris drept dezinformare asupra pandemiei COVID-19 care devastează India, ci și unele critici cu privire la răspunsul guvernului la criză, care își revendică zilnic mii de vieți.

×
Subiecte în articol: WhatsApp india guvern plangere
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close