Antena 3 CNN Life 5 semne ale deficitului de vitamine

5 semne ale deficitului de vitamine

5 semne ale deficitului de vitamine
27 Apr 2015   •   15:59

Când corpul încearcă să ne spună că ceva e în neregulă, semnalele pot fi uneori surprinzătoare… De vreme ce mâncăm mai ales alimente procesate e destul de simplu să înregistrăm carențe de vitamine și minerale (dieta nu e echilibrată sau asimilarea e defectuoasă). Poate că nu ne îmbolnăvim dar fiziologic, organismul suferă și atunci ne dă semnale ciudate, la prima vedere.

Ela Crăciun a descoperit că există cinci semnale de bază prin care organismul ne spune: oprește-te o secundă. Indiciul nr. 1: crăpături la colțurile gurii

Deficiență de fier, zinc, vitamina B niacină (B3), riboflavin (B2) și B12. E o carență des întâlnită la vegetarieni.

Soluția: să include în meniu carnea de pui, somonul, tonul, ouăle, scoicile, roșiile uscate natural, alune și linte. Absorbția fierului este accelerată de vitamina C care luptă și contra infecțiilor.

Indiciul nr. 2: iritații roșii pe față și căderea părului.

Deficiență de biotină (B7), cunoscută drept vitamina părului. Corpul stochează vitamine solubile în grăsime (A, D, E și K) dar nu și complexul B solubil în apă. De exemplu, cei care fac body building: dacă veți consuma ouă crude, avidina (proteina) inhibă absorbția biotinei.

Soluția: ouă gătite (se pierde astfel avidina), somon, avocado, ciuperci, conopidă, soia, nuci, banana, zmeură.

Citeşte articolul integral pe www.elacraciun.ro

×
Subiecte în articol: ela craciun vitamine
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close