Antena 3 CNN Life Culinar COZONAC cu cacao și nucă. Rețeta bunicii, pentru începători, pas cu pas

COZONAC cu cacao și nucă. Rețeta bunicii, pentru începători, pas cu pas

COZONAC cu cacao și nucă. Rețeta bunicii, pentru începători, pas cu pas
Sursa foto: Pixabay
29 Apr 2016   •   10:59

COZONAC pentru PAȘTI. Dacă nu te-ai încumetat până acum să faci un cozonac pentru Paști, avem pentru tine o rețetă specială, explicată ca pentru începători, pe care o bunicuță le-a transmis-o celor de la CozonaculDolofan.ro

Bunicuta Vasilica incepe pregatirea pentru cozonaceala cu o seara inainte. Recomandarea noastra este sa scoateti toate ingredientele pe masa, ca sa se aclimatizeze pentru cateva ore. E foarte important ca ingredientele sa fie la temperatura camerei!

COZONAC pentru PAȘTI. Maia

Buni ne-a atentionat ca trebuie sa cernem faina de 2 ori inainte de a ne apuca de cozonac (si ca am face bine sa va anuntam si asta:)). Acum hai sa incepem! Dizolvam intr-un bol micut drojdia impreuna cu putin zahar si cu 2-3 linguri de lapte cald. Facem o gropita in faina cernuta si turnam maiaua inauntru, acoperim cu faina si lasam maiaua sa creasca, undeva la caldurica, pentru aproximativ 15 minute.

Cat asteptam ca maiaua de cozonac sa creasca, topim untul si il lasam sa se raceasca. Apoi separam albusurile de galbenusuri si punem albusurile deoparte, pentru ca le vom folosi la crema. Amestecam bine-bine galbenusurile cu sare si le batem pana cand capata aspectul unei spume aurii. Laptele se amesteca cu zahar, coaja de lamaie, rom si zahar vanilat. (va reamintim ca este foarte important ca laptele sa fie doar caldut, nu fierbinte).

COZONAC pentru PAȘTI. Framantare

Acum ca maiaua a crescut, e momentul sa ne suflecam manecile si sa ne murdarim putin mainile. Adaugam crema de galbenusuri in compozitia cu maia si ne ungem mainile cu unt. Turnam laptele caldut, putin cate putin peste compozitie si amestecam cu grija pana cand compozitia devine omogena. Si momentul mult asteptat: Framantam! Adaugam treptat untul si framantam, framantam framantam! Vom alterna framantarea propriu-zisa a cozonacului cu impaturirea aluatului, aducand colturile spre mijloc si apoi intorcandu-l pe partea cealalta si reluand procesul.

Află pe CozonaculDolofan.ro lista completă a ingredientelor necesare, cum să faci umplutura și ultimii pași pentru cozonacul perfect.

×
Subiecte în articol: cozonac pasti
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close