Antena 3 CNN Life Orașul în care femeile nu pot purta proteze dentare fără acordul soţilor

Orașul în care femeile nu pot purta proteze dentare fără acordul soţilor

Unele legi adoptate în lume de-a lungul timpului sau chiar în ultimii ani sunt cel puţin bizare. În Singapore, cetăţenii care consumă gumă de mestecat sunt amendaţi cu 1000 de dolari.

de Ioana Mircea    |    28 Sep 2022   •   11:11

Astăzi, 28 septembrie este ziua Internaţională a dreptului de a şti şi a accesului la informaţii. Cu această ocazie, Antena3 CNN vă prezintă câteva legi cel puţin bizare adoptate în lume.

În Elveţia, spre exemplu, este ilegal să trânteşti portiera oricărei maşini, iar în Danemarca, legea le permite deţinuţilor să evadeze din închisori.

Aproape întreaga planetă a văzut măcar o dată, un film cu Bruce Lee. Ei bine, în anul 1979, regimul politic din Irak a interzis filmele cu arte marţiale.

Şi dacă asta sună deja destul de trăsnit, în Singapore este ilegală banala gumă de mestecat care se pedepseşte cu o amendă usturătoare de 1000 de dolari.

În anul 1935, guvernul României din acele timpuri a introdus o lege prin care personajul de desene animate, Mickey Mouse a fost interzis, pentru că acesta era atât de urât desenat, încât speria copiii mici.

Una dintre cele mai interesante legi a fost decretată în oraşul italian, Milano. Legea îi obligă pe oameni să zambească tot timpul. Aşadar, le este interzis cetăţenilor să se afişeze încruntaţi în locurile publice cu excepţia situaţiilor când merg la spital sau la înmormântări. 

În Kentucky, SUA, oamenilor le este interzis să transporte conurile de îngheţată în buzunare. Tot în SUA, în Vermont, următoarea lege este demnă pentru a fi inspiraţie pentru bancuri: femeile nu pot purta proteze dentare fără acordul soţilor.

×
Subiecte în articol: legi justitie
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close