Antena 3 CNN Life Oameni Cum ar fi arătat România fără Revoluția de la 1989

Cum ar fi arătat România fără Revoluția de la 1989

Cum ar fi arătat România fără Revoluția de la 1989
Sursa foto: Foto: VideoNews
16 Mai 2016   •   16:09

În contextul unei ediții speciale “Dincolo de știri”, Cristina Țopescu a abordat o temă recurentă în societatea românească – comunismul. Dar nu doar cel pe care l-a cunoscut România, ci și o parte din cel care supraviețuiește în ziua de azi.

Astfel, Cristina Țopescu l-a invitat pe Adelin Petrișor, corespondent special, să explice care a fost experiența lui în Coreea de Nord.

Mergând chiar mai departe, Adelin Petrișor a explicat că a văzut multe zone de război, Irak, Afganistan, Algeria, dar a recunoscut că a fost înspăimântat de două experiențe: cele din Coreea de Nord și de la Guantanamo.

“Nu cred că trebuie să picăm în păcatul ăsta cu , oameni buni, nu comuniștii au făcut metrou, ci oamenii din România. La Londra au un metrou mult mai mare decât al nostru și acolo nu au fost comuniști niciodată. Știu, democrația e complicată, capitalismul e cumplit, însă nu trebuie să uităm ce s-a întâmplat în 1989, pentru că răul se poate repeta”.

“Un singur gând m-a speriat teribil în Coreea de Nord, eu nu am fost nicio secundă în pericol real acolo, dar m-am speriat la gândul că și România putea să arate așa, dacă nu exista momentul 1989.”

 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close