Antena 3 CNN Life S-a inventat pilula care ar putea înlocui exercițiile fizice

S-a inventat pilula care ar putea înlocui exercițiile fizice

S-a inventat pilula care ar putea înlocui exercițiile fizice
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
08 Mai 2017   •   20:33

Cercetătorii au creat pilula care oferă beneficiile unui antrenament de exerciții fizice, informează The Guardian.

Ei consideră că această pilulă ar putea transforma în totalitate viața persoanelor care nu sunt capabile să efectueze exerciții fizice din cauza unor probleme de sănătate sau a unui handicap fizic, însă ar face fericite și persoanele leneșe precum corporatiștii.

Potrivit descopera.ro, pilula a fost testată pe şoareci. Cei cărora le-a fost administrată pilula au alergat 270 de minute până au fost extenuaţi, iar cei ce nu au primit pastila au alergat 160 de minute înainte de a-şi atinge limita fizică. 

Creşterea rezistenţei a fost acompaniată de alte beneficii fizice, şoarecii testaţi timp de opt săptămâni au reuşit să acumuleze mai puţină grăsime şi să controleze nivelul de zahăr din sânge. Pastila are efecte benefice şi asupra persoanelor diabetice. 


În timpul testelor, medicamentul a schimbat activitatea a 1000 de gene. Majoritatea genelor au devenit mult mai active în procesul de ardere a grăsimilor. În timp ce alte gene au fost suprimate, inclusiv acelea care transformă zahărul în energie.

×
Subiecte în articol: inlocuire exercitii fizice cercetatori
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close