Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cum calmezi stomacul supărat

Cum calmezi stomacul supărat

Cum calmezi stomacul supărat
17 Oct 2016   •   12:10

Cele mai multe stari de disconfort la nivelul stomacului apar din cauza alimentelor ingerate; fie o cantitatea prea mare, fie ceva nepotrivit. Pentru ameliorarea lor exista insa cateva remedii de casa si sfaturi eficiente, dar important este sa stii si ca, daca disconfortul persista un timp mai lung, trebuie sa mergi la medic.

Iata de ce trucuri te poti folosi pentru a linisti un aparat digestiv iritat sau pentru a evita sa ajungi in aceasta situatie.
 

1. Acorda mai multa atentie alegerilor alimentare pe care le faci

Pentru a te feri cat mai des de problemele temporare de stomac este foarte important sa ai mai multa grija la ce si cat mananci. De regula, stomacului nu ii este usor sa digere daca faci excese, daca mananci doar o data pe zi sau din doua in doua ore, daca mananci foarte gras, etc.
 

Daca vrei sa te simti mai bine, tine cont de urmatoarele sugestii: straduieste-te sa fii mai atent la alimentele care te supara (fiecare persoana este sensibila la diferite produse); sari peste condimente, piper mai ales (asta in cazul in care ai remarcat ca ai arsuri de fiecare data cand consumi ceva condimentat); alege mancaruri mai usoare si evita prajelile si preparatele foarte grase; evita broccoli, varza, fasolea daca te balonezi usor (aceasta din urma devine mai putin iritanta daca o tii peste noapte in apa, arunci apa respectiva si apoi o gatesti folosind alta apa proaspata); mananci moderat

×
Subiecte în articol: stomac
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close