Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cum să îţi faci batoane proteice în casă. Este super uşor

Cum să îţi faci batoane proteice în casă. Este super uşor

Cum să îţi faci batoane proteice în casă. Este super uşor
17 Aug 2015   •   13:18

Dacă aţi fost măcar o data în viaţa voastră la sala de fitness cu siguranţă aţi auzit şi de batoanele proteice. Pentru cei care nu ştiţi ce sunt alea, batoanele proteice sunt folosite în cadrul unor activităţi intense, ţin locul mâncării sau servesc drept supliment cu proteine. Sunt utile  pentru aportul crescut de proteine care asigura mentinerea sau dezvoltarea masei musculare. Acestea vin în diverse arome: banană, ciocolată, guarana, alune etc.; şi sunt preferatele sportivilor.

Şi, acum, vestea bună! Puteţi să le faceţi şi acasă. Pentru că nimic nu este mai proaspăt decât ceea ce faci chiar tu acasă. Aşa că, mai jos, aveţi o reţetă foarte simplă pentru batoane proteice. 

BATOANE PROTEICE FOARTE SIMPLU DE FĂCUT
4 căni pudră proteică cu aromă de ciocolată
1/2 cană sirop de agave
2 linguri pudră de cacao, neîndulcită
1/4 cană unt de arahide sau migdale
1/4 seminţe de in măcinate
1/4 fulgi de ciocolată semidulci
apă pentru consistenţă

Amestecaţi toate ingredientele, mai puţin fulgii de ciocolată şi apa, într-un vas mare, până când sunt întrepătrunse. Adăugaţi apoi câte puţină apă şi amestecaţi până când ingredientele "se prind" între ele. Aveţi grijă să nu puneţi prea multă apă şi coca să devină prea moale. Odată ce aţi obţinut consistenţa dorită, adăugaţi fulgii de ciocolată. Rulaţi mixtura pe o tavă de copt, astfel încât să fie întinsă la o înălţime egală. Ţineţi la frigider pentru 2-3 ore, sau peste noapte. Tăiaţi în formă de batoane şi bucuraţi-vă de rezultat. 
Odată formate batoanele, le puteţi înveli în folie de plastic pentru a le păstra proaspete mai mult timp. 

×
Subiecte în articol: fitness
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close