Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cum să scapi ușor de arsurile la stomac

Cum să scapi ușor de arsurile la stomac

Cum să scapi ușor de arsurile la stomac
Sursa foto: Foto: Pixabay
21 Aug 2017   •   17:55

Ai dureri și arsuri de stomac? O soluție rapidă, de luat numai pe durate scurte de timp este să prepari o pastă dintr-o linguriță de bicarbonat de sodiu, puțină apă și un stop de oțet de mere. Iei din ea de 4 ori pe zi. Nu este singurul remediu util în caz de arsuri.

Descoperă mai multe în cele ce urmează, scrie clicksanatate.ro.


Cartofi

Când arsurile apar frecvent, prepară-ți suc proaspăt de cartofi. Pe parcursul unei luni, bea de 2-3 ori pe zi câte o jumătate de pahar cu suc de cartofi ca atare sau în amestec cu suc de morcovi, cu miere sau cu suc de lămâie. Cartofii acționează ca un pansament gastric. Mănâncă-i fierți, copți sau înăbușiți, iar arsurile vor dispărea.

Macerat de salcâm

Pentru a face un macerat de salcâm, recomandat în cazul arsuruilor stomacale, ai nevoie de 3 linguri de flori uscate, pe care le lași peste noapte într-un litru de apă rece. Un alt macerat de ajutor este cel de isop care se prepară dintr-o linguriță de plantă și un pahar cu apă, pe care le lași la temperatura camerei, de seara până dimineața.

Te-ar mai putea interesa: Simptomele care anunță cancerul la stomac

Semințe de chimen

Stimulează secreția gastrică, alungă durerile și arsurile stomacale. Din semințele de chimen poți prepara o supă hrănitoare sau un ceai pentru care ai nevoie de o lingură de semințe și o cană cu apă clocotită. Bea din infuzie pe parcursul zilei, de 3 ori pe zi, după masă.

×
Subiecte în articol: arsuri stomac
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close