Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Gemeni născuţi prematur la puţin peste 500 de grame trăiesc datorită medicilor neonatologi de la Regina Maria

Gemeni născuţi prematur la puţin peste 500 de grame trăiesc datorită medicilor neonatologi de la Regina Maria

Gemeni născuţi prematur la puţin peste 500 de grame trăiesc datorită medicilor neonatologi de la Regina Maria
04 Dec 2014   •   14:43
Daca nu ar fi fost medicii si asistentele specializate din Sectia de Terapie Intensiva Neonatala, cei doi frati gemeni nascuti prematur la 23 de saptamani si 6 zile nu ar fi supravietuit.

Starea de anticipare, emotie si speranta din timpul sarcinii se termina brusc cand un copil se naste prematur, inainte de saptamana 37 de sarcina considerata “la termen”, iar in cazuri extreme inainte de saptamana 28. Corpurile extrem de mici ale acestor copii sunt incomplet dezvoltate, atat ca dimensiuni, dar mai ales ca functii. Asta inseamna ca principalele organe si sisteme din corp, cum ar fi creierul, sistemul cardio-vascular, plamanii, rinichii, tubul digestiv, sistemul imun si pielea nu-si indeplinesc functiile de baza si necesita tratament de sustinere de lunga durata.

Cu cat un copil se naste mai devreme, cu atat vor fi mai severe problemele lui de sanatate si cu atat mai mult va avea nevoie de ingrijire specializata. Din fericire, tehnologia medicala moderna combinata cu o pregatire inalt calificata a medicilor neonatologi au imbunatatit sansele de supravietuire chiar si in cazurile celor mai mici dintre acesti nou-nascuti prematuri.

Citeşte articolul integral pe www.ReginaMaria.ro.


 

×
Subiecte în articol: regina maria
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close