Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Hidrotorax fetal bilateral tratat in utero la Regina Maria: premieră medicală în România

Hidrotorax fetal bilateral tratat in utero la Regina Maria: premieră medicală în România

Hidrotorax fetal bilateral tratat in utero la Regina Maria: premieră medicală în România
09 Dec 2014   •   17:10

Mult timp în istoria omenirii, fătul a fost, la propriu, învăluit în mister, fiind acoperit de straturi multiple ale abdomenului mamei care împiedicau să vezi ce este în neregulă cu acesta. Însă ca urmare a apariţiei tehnicilor prenatale de diagnostic şi în special a ecografiei fetale, acum putem vedea, pentru prima dată, în interiorul uterului. Putem observa lucruri pe care nu eram capabili să le vedem înainte şi, urmărind aceşti copii, acum ne este mai uşor să înţelegem ceea ce se poate întâmpla cu ei. Există anumite categorii de defecte congenitale care erau, în cea mai mare parte, mortale: atunci când copilul se năştea, era prea tarziu pentru  a mai face ceva. Astazi ştim că putem trata acest nou grup selecţionat de fetuşi care au afecţiuni severe şi care sunt progresive în timpul sarcinii. Acum, pe o parte dintre ei îi putem trata înainte de naştere, iar acesta este un concept radical în medicină.



În a 29-a săptămână de sarcină, atunci când a efectuat o ecografie de rutină pentru a se asigura că totul este în ordine cu bebeluşul, viitoarea mămică a aflat că acesta ar putea fi de fapt foarte bolnav. Medicul ei curant a sfătuit-o să meargă la Dl. Dr. Rahimian pentru a avea o a doua părere medicală.

Dl. Dr. Hadi Rahimian este medic primar obstetrică-ginecologie cu un interes special în medicina materno-fetală, având o experienţă deosebită în supravegherea sarcinii cu risc înalt, respectiv în diagnosticarea şi tratamentul afecţiunilor asociate sarcinii şi al impactului acestora asupra fătului.

Citeşte continuarea pe www.ReginaMaria.ro.


 

×
Subiecte în articol: regina maria
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close