Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Nutriționiștii trag un semnal de alarmă! Cerealele cu care îți hrănești copilul ar trebui interzise!

Nutriționiștii trag un semnal de alarmă! Cerealele cu care îți hrănești copilul ar trebui interzise!

Nutriționiștii trag un semnal de alarmă! Cerealele cu care îți hrănești copilul ar trebui interzise!
Sursa foto: Foto:freeimages.com/renata prado
13 Ian 2016   •   19:29

Multe dintre cerealele rafinate de pe piața alimentară conțin combinații de ingrediente nerecomandate copiilor, conform studiului realizat de Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România.

În această lună, Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România (APC România) a testat 73 de sortimente de cereale din marile structuri comerciale (hipermarketuri/supermarketuri), cu scopul de a atrage atenția în privința conținutul acestui tip de produs și potențialele efecte asupra sănătății copiilor.

Peste 80 % au zahăr peste limita admisă
Studiul, realizat de o echipă de experți ai APC România, coordonată de conf. univ. dr. Costel Stanciu, a scos la iveală că la 81% dintre produsele analizate cantitatea de zaharuri declarată de către producători depăşeşte cantitatea de 15 grame zahăr per 100 grame de produs. Ceea ce încalcă recomandarea din Ordinul nr. 1563/2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor.
Continuarea pe libertateapentrufemei.ro

×
Subiecte în articol: nutritionisti
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close