Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Obiceiuri periculoase ale românilor bolnavi de cancer. Avertismentul medicilor

Obiceiuri periculoase ale românilor bolnavi de cancer. Avertismentul medicilor

Obiceiuri periculoase ale românilor bolnavi de cancer. Avertismentul medicilor
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    14 Noi 2017   •   14:21

Oncologul Mirela Drăgan atrage atenția asupra unor obiceiuri periculoase care persistă în rândul populației din România.

„Cea mai periculoasă este tentația de a apela la terapii naturiste. Noi le spunem pacienților ca măcar să ne anunțe dacă folosesc terapii naturiste, pentru că pot exista reacții adverse sau involuții și ar trebui să le cunoaștem originea. Există, din păcate, și pacienți care folosesc exclusiv terapia naturistă sau anumite regimuri alimentare. Și am văzut, din păcate, și cancere care ar fi fost tratabile și vindecabile dacă ar fi venit la timp la noi. De exemplu, am văzut un cancer mamar, la o persoană tânără care nu a dorit să facă tratament. Boala a evoluat, a avut metastaze hepatice multiple și atunci în ceasul al 12-lea, s-a gândit că ar vrea să facă ceva, dar a fost prea târziu”, mărturisește dr. Mirela Drăgan.

O altă prejudecată este aceea legată de biopsie: multe persoane cred în continuare că recoltarea de țesut din tumoră duce la răspândirea bolii în corp. Acest lucru este total greșit, biopsia fiind singura metodă care stabilește cu precizie despre ce tip de boală este vorba.

Sursa: gandul.info

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close