Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Șapte motive să nu mai bei lapte niciodată. Efectele negative pe care le are asupra organismului

Șapte motive să nu mai bei lapte niciodată. Efectele negative pe care le are asupra organismului

Șapte motive să nu mai bei lapte niciodată. Efectele negative pe care le are asupra organismului
Sursa foto: Foto: adrian becerra/freeimages.com
17 Oct 2017   •   12:08

Laptele este un aliment bogat în calciu, însă are efecte negative asupra sănătății tale, potrivit cercetătorilor. Unica.ro a pus la un loc mai multe motive pentru care ar fi mai bine să nu mai incluzi laptele în alimentația ta. Iată câteva dintre ele:

1. Crește riscul de cancer - Numeroase studii efectuate pe animale au arătat că proteina din lapte crește riscul apariției cancerului.

2. Provoacă alergii - Specialiștii susțin că laptele se numără printre cei mai mari alergeni. De multe ori, oamenii nu își dau seama că au această problemă.

3. Te îmbătrânește!  - Laptele accelerează procesul de îmbătrânire, din cauza galactozei, o substanță care provoacă inflamații.

4. Provoacă acnee! - Laptele predispune pielea la apariția coșurilor și a punctelor negre. De altfel, acest aliment se numără printre factorii care duc la apariția acneei. Dacă ai probleme cu pielea, renunță la lapte pentru o perioadă și vezi dacă aspectul tenului tău se schimbă.

5. Favorizează apariția unor boli grave - Multe studii din toată lumea au stabilit o legătură între lapte și probleme grave de sănătate. Cancerul la prostată, cancerul ovarian, infecțiile urechii sau constopația se numără printre afecțiunile favorizate de consumul de lapte.

6. Duce la scleroză multiplă!  - Tot cercetătorii au constatat că oamenii care consumă regulat lapte au un risc mai mare de a suferi de scleroză multiplă.

7. Crește riscul apariției bolilor cardio-vasculare  - Unele proteine din lapte cresc colesterolul și duc la blocarea arterelor. Riscul apariției bolilor cardio-vasculare este mai mare în rândul persoanelor care îl consumă.

Citește pe unica.ro cu ce să înlocuiești laptele din alimentația ta.

×
Subiecte în articol: lapte alimentatie lactate
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close