Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cum arată dieta perfectă recomandată de celebrul medic Andrei Haidar. "Indiferent de sezon, cu acest regim slăbim"

Cum arată dieta perfectă recomandată de celebrul medic Andrei Haidar. "Indiferent de sezon, cu acest regim slăbim"

Dacă aveţi de gând să slăbiţi este important să ştiţi că există câteva fructe interzise în alimentaţia dumneavoastră. Gastroenterologul Andrei Haidar ne spune ce avem de făcut când vrem să slăbim. Mare atenţie, legumele nu îngraşă mai deloc, în timp ce fructele, da! Tot acum aflăm şi cum ne poate îmbolnăvi o dietă.

Cum arată dieta perfectă recomandată de celebrul medic Andrei Haidar. "Indiferent de sezon, cu acest regim slăbim"
Sursa foto: Hepta
de Denisa Nedelcu    |    10 Iul 2020   •   20:41

Mâncare cu măsură, la ore fixe şi fără anumite fructe - aceasta este, în linii mari, dieta cu care puteţi slăbi sigur, spune medicul.

"Orice cură de slăbire trebuie să aibă, în primul rând, un echilibru, adică să mănânci de toate, dar hipocaloric, deci să mănânci trei mese principale şi două gustări sau două fructe", a recomandat medicul Andrei Haidar, joi, la rubrica Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea, de la Antena 3.

De ce trebuie respectate orele de masă

În ce priveşte orele de masă, acestea sunt importante dacă vrem să slăbim, dar şi pentru sănătatea noastră. Spre exemplu, peste micul dejun nu se sare şi el trebuie luat dimineaţa, până în ora 9. E vorba de nişte mecanisme fiziologice, explică medicul.

"Contează foarte mult orele la care mâncăm. Între 6 şi 9 dimineaţa, să fie micul-dejun, pentru că atunci are loc secreţia tubului digestiv, aşa e fiziologic. Apoi, între orele 13 şi 15 prânzul şi seara, între orele 18 şi 20, cina. Apoi, între 10 şi 11 dimineaţa şi între 16 şi 17, fructe sau altă gustare", explică dr. Haidar. 

Ce mâncăm seara, ca să slăbim

Masa de seara nu trebuie nici ea omisă, dar să fie uşoară. Spre exemplu, puteţi mânca o friptură cu o salată. "Carnea nu aduce calorii. Procesarea ei consumă cel puţin la fel cât aduce, dacă este carne curată, nu cu grăsime. Nici salata nu aduce calorii, chiar dacă se pune puţin ulei de măsline sau vegetal, nu îngraşă. O lingură sau două linguriţe de ulei la salată, în funcţie de cât este de mare, nu este nicio problemă. Indiferent de sezon, cu această dietă slăbim, mai ales vara", ne asigură dr. Andrei Haidar.

Cum arată dieta perfectă. "Indiferent de sezon, cu această dietă slăbim"

În ce priveşte varietatea de legume şi fructe din acest anotimp, avem de unde alege, pentru că diversitatea este mare. La fructe, avem interzis doar la banane, struguri, curmale şi smochine. Oricum, fiind vară, mulţi dintre noi aleg fructe de sezon şi nu fructe uscate. 

De ce slăbim mai uşor vara

În ce priveşte legumele, aveţi liber la oricare din ele şi la orice cantitate. "Legumele nu au calorii. Zarzavaturi, salate, roşii, ardei puteţi mânca o tonă. Dar, nu cartofi", atenţionează dr. Haidar.

În plus, acum putem slăbi şi mai uşor, pentru că este vară şi arderile sunt mai mari. "Consumul este mult mai mare prin transpiraţie. De exemplu, astăzi este disconfort termic şi acest lucru duce la o stare de stres a corpului. Orice stare de stres consumă mai multă energie, pentru că el încearcă să se adapteze şi intră în acţiune mai multe mecanisme de adaptare la căldură. E un consum de energie şi, atunci, orice consum de energie duce la slăbire", explică medicul.
 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close