Antena 3 CNN Politică Comisia de la Veneția recomandă desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție ”ca un prim pas urgent”

Comisia de la Veneția recomandă desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție ”ca un prim pas urgent”

Comisia de la Veneția a recomandat, într-un punct de vedere adoptat sâmbătă, desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, în cadrul proiectului de reformare a sistemului judiciar, conform unui comunicat al Comisiei.

Comisia de la Veneția recomandă desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție ”ca un prim pas urgent”
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Iul 2021   •   15:21

Comisia de la Veneția vede desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) ”ca un prim pas urgent” în reformarea justiției românești.

”Comisia de la Veneția salută intenția autorităților române de a reforma sistemul judiciar și de a reda atribuțiile procurorilor de la DNA și DIICOT și înțelege faptul că primul pas urgent în această reformă mai largă este desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor comise de magistrați”, conform unui comunicat transmis de către Comisie.

De asemenea, Comisia de la Veneția recomandă eliminarea completă a amendamentelor, care ”ridică numeroase semne de întrebare atât pe conținut, cât și pe procedură”,  votate de către Camera Deputaților în luna martie a acestui an.

Proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) are un amendament al deputetului minorităților naționale, Ionel Stancu, care prevede că magistrații ar putea să fie trimiși în judecată doar acordul CSM.

Acest amendament a fost criticat de Asociaţia Forumul Judecătorilor din România şi Asociaţia Iniţiativa pentru Justiţie, ca fiind un ”privilegiu inadmisibil”, conform  G4media.

 

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close