Antena 3 CNN Politică Dan Vîlceanu a fost validat pentru Ministerul Finanţelor, cu 47 de voturi "pentru". Iohannis a semnat decretul de numire

Dan Vîlceanu a fost validat pentru Ministerul Finanţelor, cu 47 de voturi "pentru". Iohannis a semnat decretul de numire

Dan Vîlceanu este propunerea votată miercuri în ședința conducerii PNL pentru funcția de ministru al Finanțelor.

Dan Vîlceanu a fost validat pentru Ministerul Finanţelor, cu 47 de voturi "pentru". Iohannis a semnat decretul de numire
de Georgiana Adam    |    18 Aug 2021   •   15:24

Liderii liberali s-au reunit în BPN pentru a valida nominalizarea lui Dan Vîlceanu pentru Ministerul Finanţelor, iar votul a fost de 47 la unu.

"Pentru" au votat 47 de liberali, iar împotrivă a fost înregistrat un vot. 

Dan Vîlceanu, nominalizarea PNL pentru a prelua Ministerul Finanţelor

Dan Vîlceanu este susţinut de Florin Cîţu, dar nu este agreat de Ludovic Orban. De altfel, la şedinţă au venit toţi aliaţii premierului, însă Orban a preferat să vină singur, fără susţinători. 

"Nu am niciun dubiu că voi face echipă bună cu premierul. Îmi doresc preluarea ministerului cât mai repede", a spus, miercuri, Dan Vîlceanu, după nominalizare.

Acum, urmează ca preşedintele Klaus Iohannis să primească această propunere pentru Ministerul Finanţelor şi să semneze decretul de numire.

"Sunt sigur că azi vom depune şi jurământul", a adăugat premierul.

Dan Vîlceanu va depune jurământul la Cotroceni, la ora 17.30

Până azi, interimatul la Ministerul Finanţelor a fost asigurat de premierul Florin Cîţu, după ce Alexandru Nazare a fost revocat din funcţie în urmă cu mai bine de o lună.

Dan Vîlceanu, nominalizarea PNL pentru a prelua Ministerul Finanţelor, va depune jurământul la Cotroceni, miercuri, la ora 17.30.

Iohannis a semnat numirea lui Dan Vîlceanu în funcția de ministru al Finanțelor

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de numire în funcția de ministru al Finanțelor a lui Dan Vîlceanu. 

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc la ora 17:30, la Palatul Cotroceni.

"Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 18 august 2021, decretul de numire în funcţia de membru al Guvernului a domnului Dan Vîlceanu, ministrul Finanţelor.

La data publicării prezentului decret în Monitorul Oficial al României, încetează efectele Decretului nr. 825/2021 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 676 din 8 iulie 2021. 

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, ora 17:30, la Palatul Cotroceni”, arată anunţul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close