Antena 3 CNN Politică Încercare de fraudă electorală. O angajată a Primăriei este anchetată că ar fi furat şi ar fi copiat un buletin de vot

Încercare de fraudă electorală. O angajată a Primăriei este anchetată că ar fi furat şi ar fi copiat un buletin de vot

Încercare de fraudă electorală. O angajată a Primăriei este anchetată că ar fi furat şi ar fi copiat un buletin de vot
07 Iun 2012   •   18:52

Percheziţii la o angajată de la Primăria din Târgu Neamţ. Femeia este bănuită că ar fi furat un buletin de vot şi ar fi făcut mai multe copii după el.

Potrivit legii electorale, buletinele de vot sunt preluate de preşedinţii comisiilor electorale care, însoţiţi de angajaţi ai MAI, le depozitează în fişete metalice sigilate din sediul fiecărei primării. Acolo ar trebui să rămână buletinele de vot până în noaptea de dinaintea alegerilor, când vor fi redirecţionate tot sub pază către secţiile de votare.  Legea electorală nu precizează însă că aceste fişete trebuie păzite în tot acest timp.


Astăzi, serviciul 112 a primit un telefon care anunţa că o angajată a primăriei din Târgu Neamţ, de la Registratură, ar fi sustras un buletin de vot pe care ar fi intenţionat să îl multiplice. Poliţia se află la faţa locului unde a demarat o anchetă şi face deja audieri.

La momentul difuzării acestei ştiri se aşteaptă mandatul emis de procurori pentru a începe percheziţiile la domiciliul angajatei. În cazul în care se găseşte buletinul de vot, există 2 ipoteze. Fie a fost sustras şi multiplicat, fie este o hârtie contrafăcută, caz în care ancheta ia o altă turnură.

Se pare că cel care a sunat la 112 este un fost angajat al instituţiei, care ar fi primit la rândul lui informaţia din partea angajaţilor primăriei.

Dacă se confirmă că buletinul de vot se află la domiciliu femeii, buletinele rămase pot fi numărate numai cu acordul Comisiei Electorale de la Biroul Electoral Judeţean, iar acest lucru va putea avea loc abia sâmbătă.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close