Antena 3 CNN Război în Israel Egiptul, lovit încă o dată după explozia de la spitalul din Taba

Egiptul, lovit încă o dată după explozia de la spitalul din Taba

Teritoriul egiptean a fost lovit de două ori în noaptea de joi spre vineri, în ceea ce pare să fie o serie de incidente legate de războiul dintre Israel și gruparea teroristă din Gaza.

Egiptul, lovit încă o dată după explozia de la spitalul din Taba
Sursa foto: hepta / Zuma Press / Mosab Shawer
de Adrian Iclozan    |    27 Oct 2023   •   13:53

Prima lovitură, despre care presa internațională a relatat pe larg, a fost consemnată în zona unui spital din Taba, oraș turistic aflat la granița cu Israelul.

O "dronă neidentificată" s-a prăbușit la primele ore ale dimineții peste o clădire din apropierea spitalului, a precizat purtătorul de cuvânt al armatei egiptene, colonelul Gharib Abdel-Hafez.

Șase persoane au fost rănite ușor în urma incidentului.

Citește și: O rachetă a lovit un spital din Egipt, aflat la peste 200 de kilometri de Gaza

Un alt proiectil a căzut ulterior în apropierea unei centrale electrice, într-o zonă deșertică din apropierea orașului Nuweiba, situat la aproximativ 70 km de graniță, în estul Peninsulei Sinai.

Informația a fost confirmată pentru Reuters două surse de securitate egiptene, care au arătat că încă se colectează informații în legătură cu al doilea incident.

Niciuna dintre părțile implicate în războiul dintre Israel și Hamas nu și-a asumat responsabilitatea pentru cele două lovituri.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a declarat, vineri, că elicopterele de luptă au fost trimise către "o amenințare aeriană reperată în regiunea Mării Roșii".

"Din câte am înțeles, lovitura care a avut loc în Egipt își are originea în această amenințare. Israelul va colabora cu Egiptul și cu Statele Unite și va consolida apărarea regională împotriva amenințărilor din regiunea Mării Roșii", a adăugat oficialul israelian.

Foto: elicopter miliar israelian

×
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close