Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Formula 1: Rossi a discutat cu Ferrari despre intrarea în cursa de la Monza

Formula 1: Rossi a discutat cu Ferrari despre intrarea în cursa de la Monza

Formula 1: Rossi a discutat cu Ferrari despre intrarea în cursa de la Monza
Sursa foto: valentino rossi
06 Sep 2009   •   21:53

Campionul de motociclism Valentino Rossi a discutat cu Ferrari despre concurarea în a doua maşină a echipei în marele premiu al Italiei de Formula 1 de săptămâna viitoare.
"Am discutat cu Ferrari despre concurarea la Monza. Dar fără teste şi fără a fi în lupta pentru titlu, nu ar fi fost logic?, declara campionul de MotoGP pentru Gazzetta dello Sport.
Ferrari a optat în schimb pentru pilotul italian al Force India, Giancarlo Fisichella, care va concura pentru campionii mondiali până la finele sezonului.
El îl înlocuieşte pe pilotul de teste al Ferrari -Luca Badoer, care nu a impresionant în cele două curse ce au urmat accidentării lui Felipe Massa.
Badoer a intrat pe circuit doar pentru că alegerea iniţială, Michael Schumacher, a trebuit să renunţe la revenire, din cauza unei accidentări la gât.
Echipele de Formula 1 nu au voie să testeze actualele maşini în timpul sezonului.

"Deja am decis că intrarea în Formula 1 fără teste este mai mult riscant decât distractiv. Nu poţi merge acolo şi să faci totul pentru a înţelege maşinia în trei zile," arăta Rossi .
"De asemenea, nu ştiu dacă aş fi putut să termin cursa având în vedere gâtul meu. În plu, deoarece luptăm pentru campionatul MotoGP, cursa de la Monza ar fi fost cu siguranţă un mare stres şi este mai bine să stau în MotoGP."

Rossi, cel mai bine plătit sportiv din Italia, a testat Ferrari în trecut şi a fost aproape de a se alătura echipei la finele lui 2006, dar a decis să continue pe două roţi.
El se gândea la a fi pilot de teste în 2007 pentru a concura apoi în anul următor, dar a declarat că visul său Ferrari s-a încheiat după ce a optat pentru MotoGP.
De atunci şi-a exprimat interesul şi pentru raliuri.

Rossi a şocat echipa sa Yamaha MotoGP după ce a pus la îndoială viitorul său acolo, urmare a anunţului că anul viitor va fi coechiper cu Jorge Lorenzo, principalul său rival din acest an la titlu.

Ferrari, pe un dezamăgitor loc trei la constructori, cu cinci curse rămase, speră să schimbe regulamentul Formulei 1 şi să concureze cu trei echipe la anul.
Şeful echipei Stefano Domenicali declara luna trecută că Schumacher ar putea concura pe o a treia maşină, în timp ce preşedintele Ferrari Luca di Montezemolo crede că Fisichella ar fi ideal deoarece va fi pilotul de rezervă al echipei anul viitor. Rossi ar putea deveni şi el un candidat.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Valentino Rossi Ferrari Moto GP Formula 1
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close