Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Rossi începe sezonul MotoGP cu o victorie în Qatar şi un avans de 25 de puncte faţă de Stoner

Rossi începe sezonul MotoGP cu o victorie în Qatar şi un avans de 25 de puncte faţă de Stoner

Rossi începe sezonul MotoGP cu o victorie în Qatar şi un avans de 25 de puncte faţă de Stoner
12 Apr 2010   •   12:39

Valentino Rossi a pus punct final dominaţiei lui Casey Stoner în Qatar, câştigând runda inaugurală a noului sezon din campionatul mondial de motociclism, clasa MotoGP.

Stoner a câştigat fiecare cursă pe circuitul Losail de când s-a transferat la echipa Marlboro Ducati în 2007 şi părea să îşi continue recordul după ce a plecat din pole position. Totul s-a terminat însă la o ieşire în decor. Australianul a pierdut controlul asupra motocicletei lui în primul viraj din turul al şaselea.

Astfel, campionul en-titre Rossi a avut drum liber spre a 104-a victorie a carierei, prima dintr-un sezon în care va încerca să cucerească al 10-lea titlu la toate clasele. "A fost o cursă grea, foarte, foarte dificilă. Stoner a fost incredibil de rapid şi eram convins că o să câştige. A fost greu pentru că nu eram la fel de rapid pe liniile drepte. Este un debut excelent de sezon, având în vedere că vine cu un avans de 25 de puncte faţă de Stoner", a declarat Rossi.

Jorge Lorenzo din Spania a fost al doilea, în timp ce italianul Andrea Dovizioso, colegul lui Stoner, Nicky Hayden, şi Ben Spies au completat topul primilor cinci piloţi.

La Moto2 (fosta clasă 250cc), locul I i-a revenit japonezului Shoya Tomizawa, urmat de Alex Debon şi Jules Cluzel. Piloţii echipei actorului Antonio Banderas nu au terminat în puncte, Kenny Noyes şi Joan Olive terminând pe locurile 18, respectiv 32 pentru Jack & Jones.

La 125cc, cursa a fost câştigată de Nicolas Terol, în timp ce Efren Vazquez şi Marc Marquez au completat un podium în totalitate spaniol.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Valentino Rossi MotoGP
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close