Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Valentino Rossi se gândeşte la o intrare în circuitul WRC şi se antrenează pentru ultima competiţie a anului

Valentino Rossi se gândeşte la o intrare în circuitul WRC şi se antrenează pentru ultima competiţie a anului

Valentino Rossi se gândeşte la o intrare în circuitul WRC şi se antrenează pentru ultima competiţie a anului
15 Noi 2008   •   15:59

Campionul mondial la MotoGP, Valentino Rossi, se gândeşte să se mute la rally-uri după ce îşi încheie cariera pe două roţi.
?Îmi plac rally-urile foarte mult. Voi profita de iarnă pentru a câştiga experienţă concurând în cel puţin două probe?, a declarat italianul, ce a câştigat şase titluri de campion mondial la cea mai importantă probă din motociclism. Pilotul Yamaha a mai concurat şi în trecut la probe de raliu, iar în acest an va fi prezent şi la ultimul eveniment WRC al anului- Ţara Galilor- unde în 2002 a avut un accident.
?Va fi greu în Ţara Galilor- trezirea la 4.30, mulţi kilometri, concentrare maximă toată ziua. Săptămâna trecută am făcut nişte probe acol. Ploua, era noroi, iar temperatura era de trei grade. De data asta însă vreau să termin?, declara pilotul pentru presa italiană
Rossi a semnat în iulie un acord pe doi ani cu Yamaha dar a refuzat să excludă o mutare spre raliu începând cu 2010. În 2006, Rossi a fost curtat de echipa de Formula 1 a Ferrari, după ce a testat maşina şi a avut rezultate bune.
Rossi a testat în această săptămână maşina Ford Focus RS WRC ? cu care va concura în Marea Britanie, iar în acest week-end participă la Monza Rally Sprint.
Ultima dată Rossi a concurat în WRC în Noua Zeelandă ?sezonul 2006, când a pilotat o Subaru Impreza- atunci a ieşit pe locul 11.
Referitor la intrarea în rândul piloţilor WRC, ?il dottore?a specificat că ?este posibil când voi termina cu motocicletele. Nu m-am decis încă. Mai am doi ani de contract şi apoi voi vedea?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Valentino Rossi WRC Noua Zeelanda
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close