Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Valentino Rossi va reveni în MotoGP abia în 2011, după accidentul grav de sâmbătă

Valentino Rossi va reveni în MotoGP abia în 2011, după accidentul grav de sâmbătă

Valentino Rossi va reveni în MotoGP abia în 2011, după accidentul grav de sâmbătă
06 Iun 2010   •   12:56

Valentino Rossi ar putea lipsi de pe pistă până la şase luni după ce a suferit o fractură a piciorului drept într-un accident groaznic petrecut în timpul antrenamentelor pentru Marele Premiu al Italiei. Campionul mondial de 31 de ani se află în prezent la spital şi se reface după operaţia de sâmbătă.


Dr. Claudio Costa, şeful centrului medical de la Mugello, unde Rossi a fost tratat, a declarat că pilotul "este treaz şi zâmbeşte". "Chirurgul Dr. Roberto Buzzi a spus ceva de patru, cinci sau chiar şase luni de recuperare. Dar diagnosticul după câteva zile este cel cu adevărat important", a mai spus Costa, care a catalogat accidentarea ca fiind "una foarte urâtă". Buzzi a completat că este cel mai grav tip de fractură pe care l-a operat şi şi-a exprimat dubiul că Rossi va reveni în competiţii în 2010.



Rossi a început weekend-ul pe locul doi în clasamentul mondial, la nouă puncte de coechipierul de la Fiat Yamaha, Jorge Lorenzo, care câştigase ultimele două curse. Rossi a fost cel mai rapid în antrenamentele de vineri şi al treilea cel mai rapid sâmbătă dimineaţă când s-a prăbuşit cu 15 minute înainte de finalul sesiunii.

Italianul a pierdut controlul motocicletei lui când a schimbat direcţia între două viraje, la 180 de kilometri la oră şi a căzut rău pe piciorul său drept. Rossi a încercat să se ridice, dar era evident că este în mare dureri şi a fost luat cu targa la punctul medical al circuitului, de unde a fost dus cu elicopterul la un spital în Florenţa.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Valentino Rossi
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close