Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Valentino Rossi, victorie la debutul noului sezon de motociclism viteză

Valentino Rossi, victorie la debutul noului sezon de motociclism viteză

Valentino Rossi, victorie la debutul noului sezon de motociclism viteză
30 Mar 2015   •   10:11

Pilotul italian Valentino Rossi (Yamaha) a câștigat Marele Premiu al Qatarului la clasa Moto GP, desfășurat duminică pe circuitul de la Losail, în cadrul primei etape a Campionatului Mondial de motociclism viteză ediția 2015, anunţă Agerpres.
 
"Il Dottore" Rossi, în vârstă de 36 ani, a semnat cu această ocazie al 109-lea succes din strălucitoarea sa carieră, pe parcursul căreia obținut 9 titluri de campion mondial, 7 dintre ele la clasa-regină Moto GP, în care înregistrat duminică a 83-a victorie de etapă.

"Știu că spun asta deseori, însă este adevărat că această victorie este una dintre cele mai frumoase din cariera mea", a declarat la final Valentino Rossi, aflat la cel de-al 20-lea său sezon în Motomondialul de viteză.

Italianul, învingător pentru a patra oară în cursa din Qatar, a fost înregistrat la capătul celor 22 de tururi de circuit (118,36 km) cu timpul de 42min.32sec.717/1000, reușind să-l devanseze cu 0,174 sec. pe compatriotul său Andrea Devizioso (Ducati), care a luat startul în cursă din pole position. Podiumul din Qatar a fost unul complet italian, poziția a treia fiind ocupată de Andrea Iannone (Ducati), sosit la 2,250 sec după învingător. Campionul mondial en titre, spaniolul Marc Marquez (Honda), a ocupat poziția a cincea, la peste 7 secunde de Rossi.

La clasa Moto 2, victoria a revenit germanului Jonas Folger (Kalex), în timp ce cursa de la Moto 3 a fost dominată de francezul Alex Masbou (Honda).

×
Subiecte în articol: Valentino Rossi
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close