Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto WRC: Valentino Rossi ia laudele, Loeb confirmă, Citroen- titlul la constructori

WRC: Valentino Rossi ia laudele, Loeb confirmă, Citroen- titlul la constructori

WRC: Valentino Rossi ia laudele, Loeb confirmă, Citroen- titlul la constructori
07 Dec 2008   •   21:05

Șeful echipei Ford, Malcolm Wilson, a lăudat prestația lui Valentino Rossi în raliul Țării Galilor, unde campionul de Moto GP a reușit un loc 12. Oricum campionul italian a fost nevoit să își revizuiască planurile pentru acest eveniment din cauza condițiilor meteo deosebit de dificile, iar vineri a fost obligat să meargă foarte prudent, drumul fiind alunecos și înghețat. Apoi însă a crescut ritmul pe măsură ce s-a acomodat cu mașina și traseul și deși era cu 13 minute în urma campionului Sebastien Loeb la final, Rossi a fost egalul unor veterani ai WRC, precum Matthew Wilson și Conrad Rautenbach. "A fost foarte mult entuziasm în legătură Valentino în echipa noastră, iar prezența lui a fost un adevărat impuls pentru noi. Iar timpii săi de astăzi au fost remarcabili", aprecia Wilson. De cealaltă parte, Rossi s-a declrat mulțumit de performanța sa și crede că a făcut bine că a adoptat o abordare mai precaută. "Sunt foarte fericit astăzi, în primul rând pentru că am terminat raliul și în al doilea rând pentru timpii foarte buni pe cele patru probe de azi. Mașina a fost fantastică și mi-a venit ușor să o conduc când avea setări precise. Abordarea mea a fost să iau cursa pas cu pas și să încerc să nu fac greșeli și a mers bine. Cred că raliul a fost foarte dificil și sunt bucuros că l-am terminat. "
Deși rezultatul nu a fost atât de bun precum locul 11 la ultimul raliu la care a participat- Noua Zeelandă acum doi ani, performanța a fost mai bună dacă se ține cont că atunci era la 20 minute în urma liderului.
După trei zile de competiție, 17 etape și peste 300 kilometri, francezul Sebastien Loeb a câștigat Raliul Țării Galilor în fața lui Jari Matti Latvala, la distanță de doar câteva secunde.
Deși a condus de vineri, în final finlandezul a fost nevoit să cedeze în fața francezului care a recuperat distanța ce îi depășea în ultima probă specială.
Loeb a confirmat de ce e campin mondial pentru a cincea oară consecutiv, cu 11 etape luate în acest sezon, ceea ce a dus și la victorie la producători pentru echipa sa Citroen.

Clasament piloti

Sébastien Loeb 122
Mikko Hirvonen 103
Daniel Sordo 65
Jari-Matti Latvala 58
Chris Atkinson 50
Petter Solberg 46
Francois Duval 25
Henning Solberg 22
Clasament constructori

Citroën Sport 191
BP Ford Abu Dhabi Rallye Team 173
Subaru World Rally Team 98
Stobart VK M-Sport Ford Rally Team 67
Suzuki World Rally Team 34
Munchi's Ford World Rally Team 22
Antena3.ro Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Valentino Rossi Citroen Ford
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close