Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Danemarca - România 25-27. Victorie frumoasă și calificare cu punctaj maxim

Danemarca - România 25-27. Victorie frumoasă și calificare cu punctaj maxim

Danemarca - România 25-27. Victorie frumoasă și calificare cu punctaj maxim
07 Dec 2008   •   22:41

Naționala feminină de handbal a disputat duminică un nou meci la Campionatele Europene de la Skopje. În fașa Danemarcei, fetele aveau nevoie de o victorie pentru a termina grupa pe locul întâi în grupă. Deși calificate înainte de acest meci pentru faza următoare, un rezultat bun ar aduce România mai aproape de o medalie. Statistica de până la acest meci arăta că rezultatele foarte bune din atac erau susținute de o apărare forte, adevăratul atuu al României.
În schimb ambele, aceste avantaje nu mai fost prezente în prima jumătate de oră din meciul cu Danemarca. După un început echilibrat, se pare că danezele au reușit să citească faza de atac a României. În plus, la aceasta se adaugă faptul că româncele nu au mai reușit să blocheze aruncările danezelor.
După un scor ce a mers umăr la umăr cu diferențe ce nu săreau de un gol, România reușește la jumătatea reprizei să se distanțeze la 3 goluri diferență 7-4, dar doar două minute mai târziu, danezele egalează la 7. România reușește să preia dinnou conducerea, dar este egalată din nou la 9, pentru ca finalul primei reprize să vadă România în dezavantaj de 3 goluri. Danemarca / România 13-10.
Echipa Danemarcei a impresionant prin pragmatism și forță, stând foarte bine pe picioare, au avut scheme clare și repuneri rapide, în forță.
Debutul reprizei a doua o vede pe România primind un nou gol, diferența fiind de 4 goluri. România s-a aflat în permanență în căutarea egalării, și reușește acest lucru la 18, în minutul 44 de joc. Iar două minute mai târziu, trece la conducere la diferență de două goluri. 21-19.
Emoții mare pentru România - la scorul de 22-19, portarul României, Paula Ungureanu , alunecă și se accidentează, fiind transportată cu targa de pe teren, cu dureri mari la genunchi.
Urmează momente grele pentru România, care se vede egalată la 23, cu puțin ajutor din partea arbitrilor, foarte generoși cu a faulta eliminări pentru românce și întârzieri în a obsercâva faulturi ale danezilor. Cu două minute înainte de final, Danemarca face faza ofensivă cu un om în plus, portarul fiind înlocuit cu un jucător de câmp.
Rezultat final 25-27. O victorie mare cu o echipă triplă campioană olimpică și triplă campioană europeană, dar și mondială. O horă de final pentru echipa României.
Poate cea mai importantă victorie de la acest campionat, România demonstrând că poate și merită o medalie.
Echipa trece in partea a doua a grupelor cu punctaj maxim.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Campionatul European de Handbal
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close