Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Danemarca - Spania 26-23, la CE de handbal. Vedeţi ce şanse are România să se califice în semifinale

Danemarca - Spania 26-23, la CE de handbal. Vedeţi ce şanse are România să se califice în semifinale

Danemarca - Spania 26-23, la CE de handbal. Vedeţi ce şanse are România să se califice în semifinale
11 Dec 2008   •   02:35

Victorie pentru Danemarca, bucurie pentru Norvegia şi speranţe sporite pentru România, la Campionatul European din Macedonia. După primele două meciuri ale zilei de miercuri, România - Ucraina 40-32 şi Norvegia - Ungaria 34-20, era uşor de făcut calcule la Ohrid. Miza partidei Spania - Danemarca era uriaşă pentru iberici, în timp ce Danemarca era eliminată definitiv din lupta pentru medalii.
Astfel, Spania a ales să rişte totul pentru o victorie, iar danezii, jucând doar pentru mândrie, i-au pedepsit pentru asta, informează site-ul oficial al competiţiei. Laerke Moeller şi Gitte Aaen au fructificat fiecare ocazie de a marca şi au terminat meciul cu un procentaj de 100% la aruncări. Era 11-8 pentru Danemarca în minutul 26, dar Spania a revenit şi a egalat la 12 înainte de pauză. Nu mulţi se aşteptau, dar repriza a doua a fost dominată de Danemarca, care s-a impus în final cu 26-23.
Rezultatul a însemnat că Norvegia s-a calificat în semifinale, în timp ce Spania se duelează la distanţă cu România pentru celălalt loc în careul de aşi. România trebuie să nu piardă întâlnirea cu Norvegia pentru a se califica indiferent de rezultatul partidei dintre Spania şi Ungaria. În cazul unei înfrângeri, salvarea României poate veni de la unguroaice, în cazul în care acestea nu pierd meciul cu Spania. De partea celalaltă, singura şansă a Spaniei de a merge în semifinale este să bată Ungaria şi ca România să piardă cu Norvegia, situaţie în care cele două echipe s-ar afla la egalitate de puncte şi ibericele ar fi avantajate de victoria din meciul direct.
Grupa I principală
Clasament
1. Norvegia - 7 puncte
2. România - 6 puncte
3. Spania - 4 puncte
4. Danemarca - 3 puncte
5. Ungaria - 3 puncte
6. Ucraina - 1 punct
Etapa de joi
Ungaria - Spania
Danemarca - Ucraina
România - Norvegia (ora 21:15)
Grupa a II-a principală
Clasament
1. Rusia - 7 puncte
2. Germania - 7 puncte
3. Suedia - 4 puncte
4. Croaţia - 2 puncte
5. Belarus - 2 puncte
6. Macedonia - 2 puncte
Etapa de joi
Suedia - Croaţia
Rusia - Germania
Belarus - Macedonia
Rusia, Germania şi Norvegia sunt calificate în semifinalele Campionatului European din Macedonia. Semifinalele se vor disputa sâmbătă, în timp ce finalele vor avea loc duminică.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Campionatul European de Handbal
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close