Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Norvegia, campioană europeană de handbal feminin, pentru a treia oară consecutiv

Norvegia, campioană europeană de handbal feminin, pentru a treia oară consecutiv

Norvegia, campioană europeană de handbal feminin, pentru a treia oară consecutiv
14 Dec 2008   •   19:01

Selecţionata de handbal feminin a Norvegiei a cucerit, duminică, titlul european, după ce a învins Spania, în finala turneului din Macedonia, cu scorul de 34-21. Aceasta este cea mai mare diferenţă de scor înregistrată vreodată într-o finală de Campionat European. Precedentul record fusese înregistrat în 1998, în Olanda, când tot Norvegia a învins Danemarca cu scorul de 24-16.
Norvegia îşi apără astfel titlul la Campionatul European pentru a doua oară consecutiv şi obţine trofeul pentru a patra oară în istoria turneului, din 1994. În acelaşi timp, Norvegia deţine cele mai multe medalii obţinute la Campionatele Europene, 7 (4 aur, 2 argint şi 1 bronz), turneul din 2000, găzduit de România, fiind singurul la care Norvegia nu a urcat pe podium.
Norvegia se mai întâlnise cu Spania şi în runda I a turneului, când cele două formaţii au remizat, scor 21-21. Ambele formaţii au făcut parte din grupa I principală, alături de România, şi ambele au învins formaţia condusă de Radu Voina, care a încheiat turneul pe locul 5. În finala mică, Rusia a învins Germania cu scorul de 24-21 şi a obţinut medalia de bronz.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Campionatul European de Handbal
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close