Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Oltchim a învins pe Hypo Viena, în primul meci din Liga Campionilor. "U" Jolidon Cluj, înfrângere la limită la Ljubljana

Oltchim a învins pe Hypo Viena, în primul meci din Liga Campionilor. "U" Jolidon Cluj, înfrângere la limită la Ljubljana

Oltchim a învins pe Hypo Viena, în primul meci din Liga Campionilor. "U" Jolidon Cluj, înfrângere la limită la Ljubljana
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    15 Oct 2012   •   11:31

Oltchim Râmnicu Vâlcea a debutat cu dreptul în faza grupelor din acest an a Ligii Campionilor la handbal feminin, învingând pe teren propriu pe Hypo Viena cu scorul de 30-25

Prima repriză a stat sub semnul echilibrului până spre final, perioadă în care cele două echipe au mers practic cap la cap. Vâlcencele s-au dezlânuţuit însă în ultimele minute şi, graţie unor contraatacuri fulgerătoare, s-au desprins la 15-12.

Campioana României a continuat jocul foarte bun şi după pauză, elevele lui Jakob Vestergaard reuşind să pună chiar şi şapte goluri diferenţă între ele şi adversarele lor, 27-20 în minutul 49.

Oltchim nu a mai forţat pe final, ceea ce a permis echipei austriece să reducă din avantajul gazdelor, fără a exista însă vreo emoţie în privinţa învingătoarei.

Cea mai bună jucătoare de la Oltchim a fost Katarina Bulatovic, muntenegreanca terminând meciul cu 10 goluri marcate. De amintit şi revenirea în Liga Campionilor a Cristinei Neagu, aceasta reuşind să înscrie de două ori.

Următorul meci al campioanei României în grupa A este programat pe 20 octombrie, în deplasare, cu Buxtehuder SV.

Cealaltă reprezentantă a ţării noastre în grupele Ligii, "U" Jolidon Cluj, a fost învinsă de formaţia slovenă Krim Ljubljana, scor 27-28, la debutul absolut în această competiţie.

Emoţiile clujencelor s-au făcut simţite în debutul întâlnirii de la Ljubljana, Krim, dublă câştigătoare a competiţiei, desprinzându-se la 7-1 în minutul 9.

Elevele lui Gheorghe Covaciu au strâns însă rândurile şi au început să recupereze, apropiindu-se la un singur gol înainte de pauză. Gazdele au reuşit însă să mai înscrie odată, astfel că prima repriză s-a încheiat cu scorul de 15-13.

Clujencele au început excelent partea a doua, egalând la 16, înainte ca Krim să se desprindă din nou, 19-16 în minutul 38. Româncele au continuat însă să joace curajos şi să le dea emoţii jucătoarelor gazdă, care au reuşit totuşi să reziste într-un final dramatic şi să se impună cu 28-27.

Mihaela Ani-Senocico a fost cea mai bună marcatoare a clujencelor, cu 8 goluri, în timp ce de la învingătoare s-a remarcat Muller, care a înscris de nouă ori.

Următoarea partidă pentru "U" Jolidon în grupa B a Ligii Campionilor va avea loc pe teren propriu, pe 20 octombrie, în faţa echipei maghiare Gyor.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close