Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal România debutează marţi la CE de handbal feminin, împotriva Spaniei. Scăpăm de complex?

România debutează marţi la CE de handbal feminin, împotriva Spaniei. Scăpăm de complex?

România debutează marţi la CE de handbal feminin, împotriva Spaniei. Scăpăm de complex?
06 Dec 2010   •   18:03
Credeţi că va câştiga România o medalie la CE?
10 de voturi

Campionatul European de handbal feminin, din Danemarca şi Norvegia, la care participă şi naţionala României, va debuta marţi. În primul meci de la Aalborg, echipa României întâlneşte Spania, vicecampioana europeană, în cadrul grupei A, din care mai fac parte Danemarca şi Serbia.

Iată programul celorlalte două etape din Grupa A:
Joi
    19.45 - Serbia-Spania
    21.45 - România-Danemarca
Sâmbătă
    19.45 - România-Serbia
    21.45 - Spania-Danemarca

Echipa antrenată de Radu Voina este la al 8-lea turneu final de CE, ratând o singură prezenţă, în 2006, cea mai bună performanţă fiin un loc 4 la ediţia 2000 din România. După 2005, când cucerea argintul la CM din Rusia, România a plecat mereu ca favorită la medalie în competiţiile următoare, dar podiumul a rămas un vis spulberat de fiecare dată. Spania a devenit chiar un complex la turneele finale, reuşind să ne bareze drumul către medalii la CE 2008 şi la CM 2009. O victorie cu Spania ar da astfel un plus de încredere şi moral fetelor, Cristian Gaţu, presedintele FRH, fiind convins că româncele vor urca pe podium la final.

Iată componenţa celorlalte grupe:
Grupa B (Aarhus): Rusia, Muntenegru, Croaţia, Islanda
Grupa C (Larvik): Germania, Ucraina, Suedia, Olanda
Grupa D (Lillehammer): Norvegia, Franţa, Ungaria, Slovenia.

Primele trei echipe clasate se vor califica în faza grupelor principale, unde echipele care s-au întâlnit vor păstra rezultatele din precedentele partide. Primele trei clasate din grupele A şi B vor evolua în grupa principală I, iar primele trei clasate din grupele C şi D, vor evolua în grupa principală II, urmând ca din aceste două grupe principale să se decidă semifinalistele.


×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close