Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal România - Spania 18-26. Debut cu stângul în grupa principală de la CE din Macedonia

România - Spania 18-26. Debut cu stângul în grupa principală de la CE din Macedonia

România - Spania 18-26. Debut cu stângul în grupa principală de la CE din Macedonia
09 Dec 2008   •   20:39

Echipa naţională de handbal feminin a României a înregistrat, marţi, prima înfrângere la Campionatul European din Macedonia, după ce a pierdut meciul cu Spania, scor 18-26, din Grupa principală 1. România va mai juca în grupa principală I cu Ucraina, miercuri de la ora 17:15, şi cu Norvegia, joi de la 21:15.
Partida a început destul de încâlcit, cu greşeli individuale de ambele părţi. Spania a reuşit să preia conducerea, în minutul 8, dar prima repriză avea să se termine la egalitate, scor 9-9, după o evoluţie slabă în ofensivă a ambelor formaţii. Nici debutul reprizei nu a adus vreo schimbare în jocul ofensiv al României, care a fost cel mai modest la acest Campionat European. Spania a trecut la conducere, 16-19, în minutul 49, şi lipsa de concentrare a handbalistelor noastre a făcut posibilă majorarea acestei diferenţe. Ibericele şi-au văzut de joc şi s-au impus cu 26-18, administrând prima înfrângere trupei lui Radu Voina.
România este obligată să învingă în următoarele două meciuri, cu Ucraina şi Norvegia, pentru a fi sigură de calificarea în semifinalele CE din Macedonia. Formaţiile care vor încheia grupele principale pe primele două locuri vor juca semifinalele Campionatului European, cele de pe locurile 3-4 vor juca, tot încrucişat, meciuri pentru clasarea pe locurile 5-8, iar cele de pe locurile 5-6 din grupele principale vor forma clasamentul poziţiilor finale 9-12.
Marcatoare:
România
Elisei-Ardean 7, Cioaric 3, Manea 2, Balint 2, Maier 1, Meiroşu 1, Neagu 1, Lecuşanu 1.
Spania
Aguilar 6, Beatriz Fernandez 5, Begona Fernandez 5, Mangue 3, Pinedo 3, Martin 2, Garmendia 1, Cuadrado 1.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close