Antena 3 CNN Sport Carlos Alcaraz l-a învins pe Djokovic în finala de la Wimbledon: "Este un vis devenit realitate"

Carlos Alcaraz l-a învins pe Djokovic în finala de la Wimbledon: "Este un vis devenit realitate"

Carlos Alcaraz a devenit noul campion de la Wimbledon, după ce l-a învins pe Novak Djokovic în marea finală a turneului.

Carlos Alcaraz l-a învins pe Djokovic în finala de la Wimbledon: "Este un vis devenit realitate"
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Iul 2023   •   23:02

Liderul ierarhiei ATP s-a impus în fața lui Novak Djokovic cu  scorul 1-6, 7-6(6), 6-1, 3-6, 6-4, fiind noul campion de la Wimbledon, după un meci memorabil.

"Este un vis devenit realitate pentru mine. Este minunat să câștig, dar chiar dacă aș fi pierdut aș fi fost foarte mândru de mine, jucând o finală împotriva unei legende a sportului nostru.

Trebuie să îl felicit pe Novak. Este uimitor să joci împotriva lui. Ce pot să spun despre el? Mă inspiră foarte mult. Am început să joc tenis urmărindu-te.

De când m-am născut, tu deja câștigai turnee. Este uimitor. Probabil că ești într-o formă mai bună decât mine. Spui că 36 de ani este noul 26, iar tu faci ca acest lucru să se întâmple în realitate. Este uimitor", a declarat Carlos Alcaraz.

Citește și: Agenția Națională Anti-Doping, declarații exclusive în cazul procesului de dopaj al Simonei Halep: "ANAD are o prezență neutră și obiectivă"

La rândul său, Novak Djokovic i-a transmis că merită din plin această victorie.

"Trebuie să îl laud pe Carlos. (...) Ai meritat-o. Am crezut că voi avea probleme cu tine doar pe zgură sau pe hard, nu și pe iarbă. Uimitor"- a fost replica lui Djokovic.

Conform Forbes, Alcaraz încasează 2.974.458 de dolari pentru câștigarea titlului, în timp ce Djokovic a primit 1.487.229 de dolari, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: Novak Djokovic Carlos Alcaraz Wimbledon
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close