Antena 3 CNN Sport Agenția Națională Anti-Doping, declarații exclusive în cazul procesului de dopaj al Simonei Halep: "ANAD are o prezență neutră și obiectivă"

Agenția Națională Anti-Doping, declarații exclusive în cazul procesului de dopaj al Simonei Halep: "ANAD are o prezență neutră și obiectivă"

Agenția Națională Anti-Doping a făcut declarații în exclusivitate pentru Antena 3 CNN în ceea ce privește procesul de dopaj în care este implicată Simona Halep.

Agenția Națională Anti-Doping, declarații exclusive în cazul procesului de dopaj al Simonei Halep: "ANAD are o prezență neutră și obiectivă"
Sursa foto: Facebook | Simona Halep
de Violeta Moroianu    |    Ioana Mircea    |    12 Iul 2023   •   18:56

Agenția Națională Anti-Doping a răspuns la mai multe întrebări transmise de echipa Antena 3 CNN, în cazul procesului de dopaj al Simonei Halep.

"ANAD are o prezență neutră și obiectivă în procesul de gestionare a cazului sportivei Simona Halep, fără a se implica în administrarea probatoriului și luarea deciziei, respectând astfel prevederile Codului Mondial Anti-Doping și ale Standardului Internațional pentru Gestionarea Rezultatelor al Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA). Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a participat în calitate de observator, fiind organizația națională anti-doping din țara de reședință a Simonei Halep", potrivit ANAD.

Citește și: Momente decisive pentru Simona Halep. Încep audierile în cazul de dopaj

Se pare că Agenția Națională Anti-Doping a luat parte la audierea programată de Sport Resolutions în cele două zile de 28 și 29 iunie 2023. De asemena, instituția a precizat și când se va da verdictul în cazul Simonei.

"Conform prevederilor art. 8.5.2. al Programului anti-doping din tenis (TADP RULES): Tribunalul Independent va emite decizia în scris, în termen de 14 zile de la încheierea ședinței (sau în cazul în care, în mod excepțional, acest termen nu poate fi respectat, cât mai curând posibil)".

În cazul suspendării Simonei Halep, tenismena nu va mai putea participa la nici o competiție sportivă

„Art. 10.14.1 Interzicerea participării pe durata perioadei de suspendare sau de suspendare provizorie. Niciun sportiv sau altă persoană care face obiectul unei suspendări sau a unei suspendări provizorii nu poate participa, pe parcursul unei perioade de suspendare sau suspendare provizorie, în nicio calitate, la nicio competiţie sau activitate, alta decât programele autorizate de educaţie anti-doping sau de reabilitare, autorizată sau organizată de către un semnatar, o organizaţie membră a semnatarului, de un club sau o altă organizaţie membră a unei organizaţii membre a unui semnatar sau la competiţii autorizate sau organizate de ligi profesioniste sau de orice organizator de manifestări sportive de nivel naţional sau internaţional sau la evenimente sportive de elită sau de nivel naţional finanţate de un organism guvernamental,” potrivit ANAD.

×
Subiecte în articol: Simona Halep
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close