Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Argentinianul Gerardo Martino va fi noul antrenor al Barcelonei

Argentinianul Gerardo Martino va fi noul antrenor al Barcelonei

Argentinianul Gerardo Martino va fi noul antrenor al Barcelonei
de M.T.    |    23 Iul 2013   •   10:51

Argentinianul Gerardo Martino va fi noul antrenor al lui FC Barcelona, urmând să semneze un contract pe trei ani cu actuala campioană a Spaniei.

Martino (50 de ani) îl înlocuieşte pe Tito Vilanova, care a demisionat vineri, după ce cancerul de care suferă din 2011 i-a recidivat.

Clubul catalan a ajuns la un acord cu antrenorul argentinian într-o video conferinţă care a avut loc vineri, acesta fiind aşteptat la Barcelona în zilele următoare, pentru semnarea contractului şi prezentarea oficială.

Pe lista catalanilor s-a mai aflat şi Luis Enrique, care a pregătit cu succes echipa secundă a Barcelonei în trecut, însă acesta a semnat recent cu Celta Vigo.

Presa spaniolă susţine că jucătorii Barcelonei au fost consultaţi înainte de luarea deciziei.

Martino vine după un sezon de succes alături de Newell's Old Boys, pe care a condus-o spre titlul de campioană şi semifinalele Copei Libertadores.

Ca fotbalist, noul antrenor al Barcelonei, născut în Rosario, la fel ca şi Leo Messi, a evoluat pentru Newell's la începutul anilor '90, sub conducerea lui Marcelo Bielsa.

De altfel, Martino este privit ca un discipol al fostului tehnician de la Athletic Bilbao, ceea ce a reprezentat un avantaj în decizia şefilor Barcelonei.

Cariera sa de antrenor, începută în 1998, cuprinde şapte cluburi şi echipa naţională a Paraguayului. În această ţară a obţinut şi cele mai mari succese, fiind de patru ori campion, de trei ori cu Libertad şi o dată cu Cerro Porteno, şi conducând naţionala spre finala Copei America din 2011.

În 2007 a fost desemnat cel mai bun antrenor din America de Sud.

×
Subiecte în articol: FC Barcelona La Liga
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close