Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Barcelona este din nou campioana Spaniei după 4-0 cu Valladolid. Vezi statisticile sezonului (VIDEO)

Barcelona este din nou campioana Spaniei după 4-0 cu Valladolid. Vezi statisticile sezonului (VIDEO)

Barcelona este din nou campioana Spaniei după 4-0 cu Valladolid. Vezi statisticile sezonului (VIDEO)
Sursa foto: lionel messi
16 Mai 2010   •   21:49

Campionatul Spaniei, ediţia 2009/2010, a luat sfârşit duminică. Campioana en-titre, FC Barcelona, a câştigat şi ultimul meci, 4-0 cu Valladolid, şi a câştigat din nou titlu. Catalanii au devenit campioni pentru a 20-a oară în istorie, după un sezon în care au strâns un număr de puncte record pentru campionatul Spaniei.
Ecuaţia era simplă pentru Barcelona. Campionii en-titre aveau nevoie de o victorie cu Valladolid pentru a nu depinde de rezultatul meciului Malaga - Real Madrid. Catalanii au început destul de ezitant partida de pe teren propriu cu Valladolid, iar primul sfert de oră a fost unul complicat, oaspeţii având şi ei nevoie de puncte pentru a se salva în extremis de la retrogradare.
Cel care a rupt echilibrul şi a pus-o pe Barcelona în pole position pentru titlu a fost, paradoxal, un jucător oaspete. Prieto a deviat în propria poartă mingea centrată de Pedro deşi nu era presat de nici un adversar, în minutul 27, iar Barcelona conducea cu 1-0. Pedro a dublat avantajul gazdeloa în minutul 31 cu un şut printre picioarele portarului Jacobo Sanz, în timp ce Lionel Messi a înscris simplu, în poarta goală, după o pasă venită de pe dreapta în minutul 62. Acelaşi argentinian a punctat şi pentru 4-0 în minutul 76, cu un şut care l-a prins pe contre-pied pe portar.
Cele două reuşite l-au dus pe Messi la un total de 34 de goluri în acest sezon în Primera Division, el fiind golgeter al competiţiei. Mai mult, el a egalat recordul de goluri al catalanilor stabilit de Ronaldo pe când juca pe Camp Nou.
Trebuie menţionat că Barcelona a stabilit, cu cele 99 de puncte obţinute,un nou record al Primera Division, fiind echipa cu cele mai multe puncte din istorie.

Malaga - Real Madrid 1-1
Real Madrid avea slabe speranţe să câştige titlul de campioană în urma disputării etapei a 38-a, având nevoie de un pas greşit al Barcelonei şi de un succes propriu. Cu toate acestea, nici adversarii de la Malaga nu erau lipsiţi de miză, ei ştiind că o înfrângere îi va duce în Segunda Division în sezonul viitor.
Sub aceste auspicii, Malaga a jucat foarte agresiv în faţa "Galacticilor" şi a dat lovitura în minutul 10, prin Duda, care l-a bătut pe Casillas după un un-doi rapid cu Caicedo. Real Madrid a început să creeze presiune, dar speranţele la câştigarea titlului au primit o puternică lovitură când s-au anunţat cele două goluri marcate de Barcelona în minutele 26 şi 31.
Madrilenii au înscris, totuşi, golul egalizator în minutul 49, când olandezul Van der Vaart s-a bătut pentru mingea şi apoi l-a învins cu sânge rece pe Munua. Cum scorul în meciul catalanilor a avansat, încet, spre 4-0 madilenii au luat piciorul de pe acceleraţie şi le-au permis celor de la Malaga să rămână în Primera Division. Singurul eveniment important din finalul partidei a fost eliminarea lui Duda pentru un conflict cu Xabi Alonso.
Rezultatele ultimei etape:
Barcelona - Valladolid 4-0
Malaga - Real Madrid 1-1
Osasuna - Xerez 1-1
Racing Santander - Sporting Gijon 2-0
Valencia - Tenerife 1-0
Clasament:
1. Barcelona - Campioană
2. Real Madrid - calificată în Liga Campionilor
3. Valencia - calificată în Liga Campionilor
4. FC Sevilla - calificată în preliminariile Ligii Campionilor
5. Mallorca - calificată în Europa League
6. Getafe - calificată în Europa League
Echipe retrogradate: Valladolid, Tenerife şi Xerez.
Golgeter: Lionel Messi, cu 34 de goluri marcate în 38 de partide.
Pase decisive: Catalanul Xavi a pasat de 14 ori pentru goluri marcate de coechipieri
Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close