Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Barcelona, noul lider în Spania (VIDEO)

Barcelona, noul lider în Spania (VIDEO)

Barcelona, noul lider în Spania (VIDEO)
02 Noi 2008   •   12:45

Barcelona şi-a înscris în statistica campionatului a şaptea victorie consecutivă şi a ajuns pe locul întâi în liga spaniolă, după un 4-1 contra Malaga. Istoria meciului consemnează însă şi atacurile rasiste la adresa lui Samuel Eto'o. În a noua etapă, canerunezul nu s-a numărat printre marcatorii victoriei cu 4-1, ci Xavi Hernandez şi argentinianul Lionel Messi, plus un autogol al gazdelor, care au adus puncte pe o ploaie torentiala.
?Nu poţi juca cu adevărat pe un asemenea teren. A fost un meci în care să încerci să nu greşeşti?, declara antrenorul Barcei, Pep Guardiola. ?Malaga a câştigat patru partide la rând. Sunt mulţumit cu victoria împotriva unei echipe care te poate lovi pe contraatac?, mai aprecia antrenorul.
Xavi Hernandez a înscris de două ori pentru Barcelona în meciul ce a marcat şi a 12 victorie consecutivă, în toate competiţiile, cu şapte în campionat. Lionel Messi a contribuit şi el la urcarea Barcei pe primul loc, după ce Valencia a pierdut acasă (2-4) Racing Santander, aceasta fiind prima înfrângere din acest sezon. Barcelona are 22 puncte, Villarreal 21 după 4-cu Athletic Bilbao, iar Valencia 20. Real Madrid, care are 19 o poate egala pe rivala din Catalunya dacă câştigă duminică contra Almeria. Madrid, fără accidentatul Ruud van Nistelrooy, ar ajunge pe primul loc gra?ie golaverajului.
Următorul meci al Barcelonei este marţi, cu FC Basel în Champions League.
În ce priveşte atacurile rasiste de la meciul de sâmbătă, atacantul camerunez a fost subiectul unor pancarte ale gazdelor înainte de a fi huiduit în momentul schimbării. Eto'o, în vârstă de 27 de ani, a devenit una din figurile importante din fotbal ce luptă împotriva rasismului pe stadioane, după ce a fost subiectul unor atacuri şi în trecut. În 2006, el a vrut să părăsească terenul în timpul unui meci cu Real Zaragoza după ce a fost insultat şi s-a aruncat cu alune şi banane în el din tribună.
Incidendetele de la meciul de sâmbătă vin la puţin timp după ce un site spaniol a publicat remarci rasiste la adresa pilotului de Formula 1 Lewis Hamilton.

Alte rezultate în Spania
Athletic Bilbao ?Villareal 1-4
Atletico Madrid ? Mallorca 2-0
Malaga ? Barcelona 1-4
Valencia- Racing Santander 2-4

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close