Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Copil de 12 ani, împuşcat la o bătaie între fani ai unor echipe din Honduras

Copil de 12 ani, împuşcat la o bătaie între fani ai unor echipe din Honduras

Copil de 12 ani, împuşcat la o bătaie între fani ai unor echipe din Honduras
Sursa foto: fani honduras
28 Iul 2009   •   11:54

Conflictele între suporteri au făcut încă două victime duminică, atunci când două galerii de fotbal din Honduras, stat din America Centrală, s-au confruntat. Pe lângă copilul de 12 ani, un bărbat de 35 de ani a fost şi el omorât. Potrivit rapoartelor forţelor de ordine, cele două galerii s-au luptat cu tot ce le-a picat la mână, iar conflictul a scăpat de sub control când s-au auzit focurile de armă.
Echipele Olimpia şi Motagua au unii din cei mai duri fani din America Centrală, iar rivalitatea lor s-a văut din plin duminică. Cele două grupuri de suporteri s-au întâlnit, din nefericire, pe străzile capitalei ţării, Tegucigualpa, iar atunci a început bătălia. Şeful departamentului de pompieri din Tegucigualpa, Carlos Cordero, a descris că huliganii aruncau cu orice putea, cu intenţia clară de a răni, iar poliţia nu a avut nici o şansă să îi despartă, potrivit Sports Illustrated.
În timpul bătăii, auzul focurilor de armă a venit pe neaşteptate, chiar dacă duritatea luptelor era una ieşită din comun. 16 alte persoane au mai fost rănite, şase dintre ele prin împuşcătură. Autorităţile declară că nu ştiu de la ce a pornit conflictul, dar având în vedere că este vorba de două galerii de fotbal, putem presupune cu destulă siguranţă că ura reciprocă a putut fi îndeajuns.
Spiritele erau oricum aprinse în statul american, după ce, pe 28 iunie, a avut loc o lovitură de stat cu caracter militar, prin care a fost înlăturat de la putere preşedintele Manuel Zaleya, dar scandalul dintre galerii nu a fost determinat direct de faptele politice.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Honduras
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close