Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Cupa Ligii Angliei: Deţinătoarea trofeului, eliminată de Man. City. Gerrard a revenit după şase luni la Liverpool

Cupa Ligii Angliei: Deţinătoarea trofeului, eliminată de Man. City. Gerrard a revenit după şase luni la Liverpool

Cupa Ligii Angliei: Deţinătoarea trofeului, eliminată de Man. City. Gerrard a revenit după şase luni la Liverpool
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    22 Sep 2011   •   11:04

Manchester City s-a calificat în turul 4 al Cupei Ligii Angliei, după ce a învins pe teren propriu cu 2-0 pe Birmingham City, deţinătoarea trofeului, într-un meci în care Costel Pantilimon şi-a făcut debutul în poarta formaţiei lui Roberto Mancini.

 
Owen Hargreaves a fost vedeta serii, fostul jucător al lui Bayern Munchen şi Manchester United, sosit la City în această vară liber de contract, dând senzaţia că a lăsat în urmă problemele medicale care l-au împiedicat să evolueze constant în ultimele trei sezoane, după ce a înscris chiar la debutul oficial pentru noua sa echipă. 
 
Mijlocaşul de 30 de ani a deschis scorul în minutul 22, cu o execuţie superbă de la distanţă, primul său gol din aprilie 2008, şi a trecut practic în plan secunde revenirea coechipierului său Kolo Toure, care şi-a încheiat suspendarea de şase luni pe care a primit-o după ce a fost depistat pozitiv la un control antidoping.
 
Owen este un fotbalist fantastic şi va deveni un jucător important pentru noi. Nu a fost deloc uşor pentru el, în special din punct de vedere fizic, după anii petrecuţi în afara terenului, dar a făcut un meci bun şi a marcat un gol senzaţional”, a declarat la finalul partidei Roberto Mancini.
 
Tehnicianul celor de la City a mai avut un motiv de satisfacţie miercuri seară, unul dintre favoriţii săi, Mario Balotelli, jucător pe care l-a promovat la Inter Milano, fiind autorul celui de-al doilea gol al „cetăţenilor”. 
 
O altă revenire aşteptată a fost cea a lui Steven Gerrard. Căpitanul lui Liverpool a evoluat în ultimul sfert de oră al partidei pe care „cormoranii” au câştigat-o cu 2-1 pe terenul lui Brighton, prin golurile reuşite de Bellamy şi Kuyt, punctul de onoare al gazdelor aparţinându-i lui Barnes, care a transformat un penalty în ultimul minut.
 
A fost prima apariţie pe teren a lui Gerrard după o pauză de şase luni, cauzată de probleme medicale. „Acest meci nu a fost despre mine, ci despre faptul că trebuia să ne calificăm şi să lăsăm evoluţia din partida cu Tottenham în urmă. De acum, totul depinde de antrenor. Nu am jucat jumătate de an, astfel că am nevoie de cât mai multe antrenamente şi să adun minute de joc. Sper însă că voi face parte din lotul pentru întâlnirea cu Wolverhampton din weekend”, a spus jucătorul de 31 de ani.
 
Chelsea a avut nevoie de loviturile de departajare pentru a trece de Fulham, care nu a putut profita de faptul că a evoluat în superioritate numerică din minutul 48, după eliminarea brazilianului Alex, şi a ratat un penalty în timpul regulamentar, prin Pajtim Kasami. La finalul celor 120 de minute de joc, scorul a rămas egal, 0-0, echipa lui Villas-Boas impunându-se cu 4-3 după loviturile de la 11 metri.
 
Tot la penaltyuri s-a decis şi duelul dintre Cardiff City şi Leicester, galezii reuşind să câştige cu 7-6, după ce rezultatul la finalul celor 120 de minute era 2-2, în timp ce Everton învins după prelungiri pe West Bromwich Albion, la care Tamaş nu a evoluat, cu scorul de 2-1.
 
Rezultate Cupa Ligii Angliei, Turul 3
 
Brighton - Liverpool 1-2
Cardiff - Leicester 2-2, 7-6 d. pen.
Chelsea - Fulham 0-0, 4-3 d. pen.
Everton - West Brom. 2-1 d. prel.
Man. City - Birmingham 2-0
Southampton - Preston 2-1

 

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close