Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Europa League, o afacere portughezo-spaniolă: Porto, Benfica, Braga şi Villareal, în semifinale

Europa League, o afacere portughezo-spaniolă: Porto, Benfica, Braga şi Villareal, în semifinale

Europa League, o afacere portughezo-spaniolă: Porto, Benfica, Braga şi Villareal, în semifinale
15 Apr 2011   •   00:05

Ediţia 2010/2011 a Europa League rămâne o afacere între reprezentantele Peninsulei Iberice. Trei echipe din Portugalia şi una din Spania s-au calificat în semifinalele competiţiei, marea surpriză reprezentând-o prezenţa între ultimele patru a lui Sporting Braga.

 
PSV - Benfica 2-2, în tur 1-4
 
PSV Eindhoven a fost aproape de o revenire de senzaţie în faţa Benficăi. Învinsă la Lisabona cu 4-1, formaţia olandeză a scăpat cu bine după câteva ocazii ale oaspeţilor în debutul partidei, apoi a reuşit să înscrie de două ori în numai opt minute, prin Dzsudzsak şi Lens, alimentând astfel visele fanilor. Portughezii au marcat însă în prelungirile primei reprize, printr-o execuţie superă a căpitanului Luisao, apoi au egalat după pauză, Cardozo transformând fără emoţii un penalty acordat pentru un fault la Peixoto. După 17 ani, Benfica se califică din nou în semifinalele unei competiţii europene.
 
Spartak Moscova - FC Porto 2-5, în tur 1-5
 
FC Porto şi-a confirmat statutul de principală favorită la câştigarea trofeului Europa League, calificându-se en-fanfare în semifinalele competiţiei. După ce au câştigat meciul tur de pe teren propriu cu 5-1, echipa lui Villas Boas s-a impus şi la Moscova în faţa lui Spartak, scor 5-2. Hulk şi Cristian Rodriguez au marcat înainte de pauză, pentru ca în debutul părţii secunde Guarin să facă 3-0. Ruşii au avut o răbufnire de orgoliu, Dzyuba reducând din avantajul portughezilor la capătul unei acţiuni personale de toată frumuseţea. Falcao a restabilit însă diferenţa după numai un minut, însă brazilianul Ari a înscris al doilea gol pentru gazde. Ultimul cuvânt l-au avut însă tot lusitanii, Micael stabilind rezultatul final în minutul 89.
 
Twente - Villareal 1-3, în tur 1-5
 
Villareal s-a calificat în semifinalele Europa League, după ce a reuşit să câştige şi returul din Olanda împotriva lui Twente Enchede. Gazdele au deschis scorul după jumătate de oră de joc prin Bajrami, dar spaniolii, învingători cu 5-1 în prima manşă, au întors rezultatul după pauză. Giusseppe Rossi şi Marco Ruben au marcat din penalty, pentru ca în ultimul minut al meciului, Cani să stabilească rezultatul final.
 
Braga - Dinamo Kiev 0-0, în tur 1-1
 
Sporting Braga este marea surpriză a acestei ediţii de Europa League. După ce au eliminat în turul anterior pe Liverpool, portughezii reuşesc acum să treacă de Dinamo Kiev. După 1-1 în Ucraina, echipa antrenată de Domingos Paciencia a rezistat pe teren propriu, deşi a evoluat în inferioritate numeică încă din minutul 29, când Paulo Cesar a fost eliminat. În ciuda faptului că au avut un om în plus timp de o oră, oaspeţii nu au găsit drumul spre gol, astfel că parcursul lor european se încheie aici. 
 
Programul semifinalele Europa League (28 aprilie, 2 mai)
 
Braga - Benfica 
Porto - Villareal

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close