Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Eusebio a fost înmormântat, după ce i s-a adus un ultim omagiu pe Estadio Da Luz

Eusebio a fost înmormântat, după ce i s-a adus un ultim omagiu pe Estadio Da Luz

Eusebio a fost înmormântat, după ce i s-a adus un ultim omagiu pe Estadio Da Luz
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    07 Ian 2014   •   09:12

Eusebio, legenda fotbalului portughez care a încetat din viaţă duminică, la 71 de ani, a fost înmormântat luni, după ce i s-a adus un ultim omagiu pe Estadio Da Luz, arena pe care a făcut istorie.

Peste 10.000 de persoane au înfruntat ploaia din Lisabona pentru a-şi putea lua adio de la cel mai mare fotbalist portughez din toate timpurile şi unul dintre cei mai buni din istoria fotbalului.

În tribunele stadionului care va găzdui finala Ligii Campionilor din acest an puteau fi văzuţi suporteri care plângeau, în timp ce fluturau steaguri şi fulare cu chipul lui Eusebio, aprindeau fumigene roşii, culoare în care evoluează tradiţional Benfica, şi intonau imnul naţional.

„Tu eşti regele nostru! Eusebio, Eusebio!”, a fost scandarea care s-a auzit câteva minute pe Estadio Da Luz, în timp ce Perla Mozambicului a făcut un ultim tur de onoare.

La turul de onoare de pe arena din Lisabona, care a fost ultima dorinţă a lui Eusebio, au participat şi actualii jucători de la Benfica, alături de antrenorul Jorge Jesus.



În aplauzele fanilor şi pe fundalul melodiei "Con te partiro", cântată de Andrea Bocelli, cortegiul funerar s-a îndreptat apoi spre cimitirul Lumiar din capitala Portugaliei.

La ceremonia religioasă de la biserica Seminario da Luz au participat numeroase personalităţi ale Portugaliei, inclusiv preşedintele Anibal Cavaco Silva şi premierul Pedro Passos Coelho.

Rui Costa, un alt fost mare jucător portughez, a pus pe sicriu un drapel roşu al echipei Benifca Lisabona, la care Eusebio şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei.

„După ce a jucat toată viaţa pe Estadio Da Luz (Stadionul Luminii), Eusebio merge acum pe un alt stadion, cel al luminii eterne", a spus preootul Vitor Melicias la slujba religioasă.

Născut în Mozambic, Eusebio a jucat în cea mai mare parte a carierei la Benfica Lisabona, echipă alături de care a cucerit 11 titluri ale Portugaliei, cinci Cupe ale Portugaliei şi Cupa Campionilor Europeni (1962).

În 1965, a câştigat Balonul de Aur, iar la Cupa Mondială din 1966 a contribuit la clasarea Portugaliei pe locul 3 prin cele 9 goluri cu care a devenit golgheterul competiţiei.


×
Subiecte în articol: înmormântare Lisabona Benfica Lisabona
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close