Antena 3 CNN Sport Fotbal extern FC Porto s-a calificat în finala Cupei Portugaliei. Săpunaru, eliminat după finalul meciului

FC Porto s-a calificat în finala Cupei Portugaliei. Săpunaru, eliminat după finalul meciului

FC Porto s-a calificat în finala Cupei Portugaliei. Săpunaru, eliminat după finalul meciului
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Apr 2011   •   14:25

FC Porto îşi continuă sezonul extraordinar. După ce a cucerit titlul de campioană cu cinci etape înainte de final şi şi-a asigurat prezenţa în semifinalele Europa League, echipa antrenată de Andre Villas Boas s-a calificat şi în ultimul act al Cupei Portugaliei. Asta deşi a pierdut meciul tur de pe teren propriu cu marea rivală Benfica, scor 0-2. În returul de la Lisabona însă, „dragonii” au câştigat cu 3-1 şi se vor duela pentru trofeu pe 22 mai cu Vitoia Guimaras.

Pe Estadio da Luz, acolo unde a devenit matematic şi campioană, Porto a avut 11 minute magice în repriza a doua, perioadă în care a întors practic calificarea în favoarea sa. Joao Moutinho a deschis scorul în minutul 64 cu un şut de la 20 de metri, brazilianul Hulk l-a majorat în urma unei acţiuni colective de toată frumuseţea, iar Falcao a făcut 3-0, ajutat şi de devierea unui adversar.

Benfica a avut o răbufnire de orgoliu cu zece minute înainte de final, când Săpunaru l-a faultat în careu pe Saviola, iar Cardozo a transformat penaltyul. La faza respectivă, jucătorul român a primit cartonaşul galben pentru proteste, însă nu s-a potolit nici după cea fost schimbat în minutul 87.

La finalul meciului, fostul rapidist a continuat să-i ceară socoteală arbitrului pentru faptul că a acordat lovitură de pedeapsă pentru Benfica şi a primit un alt cartonaş galben şi, automat, pe cel roşu. A fost momentul în care Săpunaru şi-a pierdut de tot cumpătul şi a încercat să-l lovească pe central, fiind nevoie de intervenţia în forţă a staffului lui Porto pentru ca fundaşul să se liniştească.

Nu este pentru prima oară când Săpunaru este implicat într-un scandal după un meci Benfica-Porto. Pe 20 decembrie 2009, internaţionalul român şi brazilianul Hulk au fost protagoniştii unui incident asemănător, după ce Porto pierduse în campionat cu 1-0 duelul cu marea rivală din Lisabona. Pe tunelul ce duce la vestiare, cei doi jucători l-au bătut pe şeful stewarzilor, iar românul a primit iniţial 6 luni de suspendare. Clubul a făcut însă apel şi sancţiunea i-a fost redusă la patru etape, pedeapsă de care fundaşul dreapta a scăpat în urma unui împrumut la Rapid în returul sezonului 2009-2010.

×
Subiecte în articol: FC Porto derby Cristian Sapunaru eliminare
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close