Antena 3 CNN Sport Fotbal extern FC Porto şi Sporting Braga vor juca finala Europa League

FC Porto şi Sporting Braga vor juca finala Europa League

FC Porto şi Sporting Braga vor juca finala Europa League
06 Mai 2011   •   00:03

Finală portugheză în Europa League. Însă pe 18 mai, la Dublin, nu vor sta faţă în faţă FC Porto şi Benfica, aşa cum credeau şi sperau cei mai mulţi, ci FC Porto şi Sporting Braga, aceasta din urmă aflându-se pentru prima oară în istoria sa într-un ultim act al unei competiţii europene.

 
Benfica a câştigat în tur cu 2-1 la Lisabona, însă nu a reuşit să-şi păstreze avantajul decât 19 minute la Braga, Custodio marcând cel mai important gol din cariera sa şi din istoria clubului. Deşi „vulturii” au asediat în restul timpului poarta echipei lui Domingos Paciencia, gazdele au rezistat şi au obţinut o calificare istorică, la capătul unei campanii începută în Liga Campionilor, într-o grupă cu Arsenal şi Şahtior, şi după ce a lăsat acasă nume precum Liverpool sau Dinamo Kiev.
 
În cea de-a doua semifinală, soarta calificării era practic decisă din meciul tur, Porto învingând cu 5-1 pe teren propriu pe Villareal. Spaniolii au crezut însă în şansa lor şi i-au înghesuit pe levii lui Villas Boas în propriul careu în debutul partidei de pe El Madrigal. Cani a deschis scorul în minutul 17, iar Rossi a avut o şansă uriaşă de a face 2-0, înainte ca Hulk să egaleze cu un şut deviat în finalul primei reprize.
 
Falcao i-a adus pe portughezi în avantaj, ajungând la al 16-a gol înscris în actuala ediţie a Europa League, record absolut, dar Villareal a reuşit să întoarcă rezultatul, prin golurile lui Capdevila şi Rossi, din penalty, obţinând astfel o victorie de palmares şi împiedicând-o pe Porto să devină prima echipă din istoria cupelor europene care merge în finală după 8 victorii consecutive în deplasare.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close