Antena 3 CNN Sport Fotbal extern FC Santos a câştigat Copa Libertadores pentru prima oară din 1963

FC Santos a câştigat Copa Libertadores pentru prima oară din 1963

FC Santos a câştigat Copa Libertadores pentru prima oară din 1963
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
23 Iun 2011   •   10:25

FC Santos a câştigat manşa secundă a finalei Copei Libertadores (în tur, 0-0) în faţa uruguayenilor de la Penarol Montevideo şi a cucerit trofeul care este echivalentul Ligii Campionilor în America de Sud pentru prima oară din 1963, atunci când brazilienii îl aveau în echipă pe Pele.

De această dată, vedeta echipei este Neymar, puştiul dorit de marile forţe europene şi despre care se spune că ar fi deja acontat de Real Madrid. Acesta a deschis scorul în startul reprizei secunde, brazilienii dublându-şi avantajul prin golul marcat de Danilo în minutul 68. Asaltul din final al lui Penarol nu a adus decât un autogol, înscris de Durval, insuficient însă pentru a o opri pe Santos să-şi treacă în palmares cea de-a treia Cupă Libertadores din istorie.

Această victorie înseamnă foarte mult pentru noi. Am cucerit multe trofee, am câştigat campionate ale Braziliei atât ca jucător, cât şi ca antrenor, dar fanii continuau să mă critice pentru faptul că nu am triumfat niciodată în Libertadores. Acum, cu siguranţă, îmi vor cere să câştigăm Mondialul cluburilor”, a declarat Muricy Ramalho, tehnicianul învingătorilor.

Căpitanul lui Santos, Edu Dracena, a avut cuvinte de laudă şi la adresa adversarilor: „Ştiam că va fi un meci dificil, dar am luptat foarte mult pe teren. Am fost mai buni decât Penarol, chiar dacă uruguayenii au fost nişte rivali adevăraţi”.

Fanii lui Santos au dat imediat startul fiestei, la care a participat inclusiv marele Pele, cel care făcea parte din echipă la ultimul succes în Copa Libertadores.

×
Subiecte în articol: Neymar Pele
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close