Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Federaţia nigeriană a suspendat patru echipe de amatori în urma unor rezultate scandaloase, 79-0 şi 67-0

Federaţia nigeriană a suspendat patru echipe de amatori în urma unor rezultate scandaloase, 79-0 şi 67-0

Federaţia nigeriană a suspendat patru echipe de amatori în urma unor rezultate scandaloase, 79-0 şi 67-0
de M.T.    |    10 Iul 2013   •   09:46

Patru echipe de amatori din Nigeria au fost suspendate de federaţia din această ţară, după ce au participat la meciuri încheiate cu rezultate scandaloase, 79-0 şi 67-0.

Plateau United Feeders şi Police Machine FC erau la egalitate de puncte înaintea ultimei etape, în urma căreia se decidea echipa care urma să promoveze din liga a şasea în liga a cincea.

Meciurile celor două rivale s-au disputat în acelaşi timp, însă asta nu a împiedicat ceea ce s-a întâmplat.

Astfel Plateau United a marcat de 72 de ori în repriza a doua pentru a se impune cu 79-0 în faţa celor de la Akurba FC, în timp ce Police Machine nu a reuşit "decât” 61 de goluri după pauză şi s-a impus cu 67-0, scrie Guardian.

Oficialii federaţiei nigeriene consideră că ceea ce s-a întâmplat este „ruşinos, un scandal de proporţii uriaşe” şi a avertizat că toţi cei implicaţi - arbitri, conducători, jucători - riscă pedepse severe.

„Am început o anchetă pentru că nu ştim exact ce s-a întâmplat. Suntem absolut scandalizaţi”, a declarat Ademola Olajire, un purtător de cuvânt al federaţiei, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: Nigeria promovare
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close