Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Fotbal în Europa: Bayern, Barcelona, Juventus şi PSG, mai aproape de titlu. Olympiakos, campioană în Grecia

Fotbal în Europa: Bayern, Barcelona, Juventus şi PSG, mai aproape de titlu. Olympiakos, campioană în Grecia

Fotbal în Europa: Bayern, Barcelona, Juventus şi PSG, mai aproape de titlu. Olympiakos, campioană în Grecia
de M.T.    |    11 Mar 2013   •   13:19

Bayern Munchen şi-a mărit avansul din fruntea Bundesligii la 20 de puncte, în timp ce FC Barcelona, Juventus Torino şi Paris St. Germain au reuşit de asemenea să se desprindă în campionatele din ţările lor. În altă parte, Olympiakos Pireu a devenit campioana Greciei pentru a 40-a oară, cu cinci etape înainte de finalul sezonului.

În etapa a 25-a din Germania, Bayern a avut serios de tras în meciul de pe teren propriu cu Fortuna Dusseldorf, bavarezii revenind după ce au fost conduşi de două ori pentru a se impune cu 3-2. Golul decisiv a fost marcat de Jerome Boateng, aflat la prima reuşită în tricoul echipei antrenate de Jupp Heynckes.

În condiţiile în care Borussia Dortmund, ocupanta poziţiei secunde, a pierdut derbyul Ruhr-ului cu Schalke, scor 1-2, Bayern are acum un avans de 20 de puncte în fruntea clasamentului, cu nouă etape rămase de disputat, şi mai poate pierde titlul doar printr-o minune.

Şi Juventus a făcut un pas aproape decisiv spre al doilea succes consecutiv în Serie A. Bianconeri au câştigat dramatic partida de acasă împotriva Cataniei, scor 1-0, printr-un gol înscris în prelungiri de Giaccherini, şi au profitat de înfrângerea suferită de Napoli la Verona, cu Chievo (0-2), pentru a se desprinde la 9 puncte de trupa de lângă Vezuviu.

Napoli tremură acum şi pentru locul 2, pentru că Milan şi-a continuat revirimentul şi a câştigat cu 2-0 pe terenul celor de la Genoa, astfel că rossoneri şi-au consolidat poziţia a treia şi s-au apropiat la doar 2 puncte de echipa lui Walter Mazzarri.

În lupta pentru un loc de Liga Campionilor a reevenit şi Fiorentina, învingătoare cu 2-0 la Roma, cu Lazio, la care Radu Ştefan a fost integralist, în timp ce Inter, fără Cristi Chivu, a pierdut acasă cu Bologna (0-1) şi a coborât pe locul 5.

În Spania, FC Barcelona s-a impus cu 2-0 pe teren propriu în faţa celor de la Deportivo La Coruna, Messi reuşind să înscrie în al 17-lea meci consecutiv în La Liga, şi are acum 13 puncte avans în clasament.

Principala ştire a weekendului în Spania este aceea că Real Madrid, care a învins în deplasare pe Celta Vigo cu 2-1, graţie unei duble semnate de Cristiano Ronaldo, a urcat pe locul 2, depăşindu-şi rivala din capitală, Atletico, echipa lui Diego Simeone suferind un eşec neaşteptat acasă cu Real Sociedad (0-1).

O dublă a lui Zlatan Ibrahimovic a adus o nouă victorie pentru PSG, 2-1 cu Nancy, gruparea din capitala Franţei desprinzându-se la 4 puncte în fruntea clasamentului din Ligue 1.
 
Parizienii au profitat de remiza înregistrată în confruntarea echhipelor de pe locurile 2 şi 3, Olympique Lyon şi Olympique Marseille, scor 0-0.

O veste bună din franţa este revenirea lui Adrian Mutu, absent o lună din cauza unei leziuni musculară. Internaţionalul român a fost titular în partida pe care echipa sa, AC Ajaccio, a câştigat-o pe teren propriu, cu scorul de 1-0, în faţa lui Lorient.

Deşi în Anglia s-au jucat sferturile de finală ale Cupei, Premier League a programat şi câteva meciuri din etapa a 29-a, cel mai important fiind cel dintre Liverpool şi Tottenham.

"Cormoranii" au revenit după ce au fost conduşi cu 2-1 şi au câştigat în cele din urmă cu 3-2 partida de pe Anfield, continuând astfel să spere la clasarea pe locul 4, care asigură prezenţa în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor.

În ziua în care a împlinit 88 de ani de existenţă, Olympiakos Pireu a câştigat de o manieră entuzismantă meciul de pe teren propriu cu AEK Atena, scor 3-0, asigurându-şi din punct de vedere matematic titlul cu numărul 40 din istoria clubului.

Olympiakos are un avans de 16 puncte faţă de următoarea clasată, Asteras Tripolis, în condiţiile în care au mai rămas de disputat cinci etape din actualul sezon.


×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close